Osijek
KOLEGIJ GRADONAČELNIKA

Država napokon mora početi bolje upravljati svojom imovinom
Objavljeno 18. travnja, 2013.

Vezani članci

GRADSKA VLAST NEZADOVOLJNA PONAŠANJEM DRŽAVE

Bubalo: Neka nam država prepusti svoje poslovne prostore

Na jučerašnjem kolegiju Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka, upozorio je pročelnike gradskih službi da se s današnjim danom (18. travnja) raspuštaju predstavnička tijela te da početkom svibnja i službeno počinje predizborna kampanja. Kolegij je protekao u nizu proceduralnih odluka, najčešće o rješenjima o dodjeli financijske pomoći (udrugama građana i manjina, župama) ili pak u usvajanju programa rada u idućem razdoblju. Rečeno je kako je od 428 poslovnih prostora, koliko ih je u vlasništvu Grada, samo 28 njih prazno, i to na području cijele gradske zone. “U isto vrijeme država ima 15 praznih prostora u samom središtu, a njima se pridružuje i 21 lokal u privatnom vlasništvu. Pozivam stoga još jednom Agenciju za upravljanje državnom imovinom na raspisivanje natječaja, i da u konačnici počne bolje upravljati svojom imovinom ovdje u Osijeku”, istaknuo je gradonačelnik.

Iako je bilo zainteresiranih, nitko od ponuđivača koji su sudjelovali u natječaju za zakup 55 krovnih površina osječkih javnih zgrada za postavljanje solarnih elektrana nije u cijelosti dostavio potpunu dokumentaciju, pa je jučer odlučeno o neodabiru najpovoljnije ponude. “Zaprimljenih deset ponuda od strane ukupno četiri ponuditelja dokaz su kako zanimanje za ovo postoji, pa ćemo donijeti novo rješenje o raspisivanju javnog natječaja”, obrazložio je Milan Kamenko, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo. Iz njegovog odjela stiže i prijedlog da se javni poziv za financijsku potporu mladim obiteljima za kupnju prvog stana proširi i na one obitelji koje su kao prvu nekretninu odlučile sagraditi vlastitu kuću.

Naposljetku Bubalo je istaknuo kako u Gradu ni jedna nabava nije rađena bez natječaja te da je na računu Grada 35 milijuna kuna, što je dostatno za plaćanje “u valuti” i pokrivanje svih budućih dospjelih obveza.D.Kuštro

15

praznih poslovnih prostora u središtu grada u vlasništvu je države

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike