Osijek
GOSPODARSKI CENTAR

Na specijalizirane sajmove ulaz će se - naplaćivati
Objavljeno 30. travnja, 2024.
Za tradicionalne sajmove poput Proljetnog i Jesenskog nije u planu naplata ulaznica
Jedno sajamsko događanje u Gospodarskom centru, prvo izdanje Eco City Waste Festa, upravo je završilo, a istovremeno su u tijeku pripreme za nova. Ona će sa sobom donijeti i određene promjene. Primjerice naplatu ulaznica.

U travnju je održan Salori - specijalizirani sajam lova, ribolova i turizma, za koji su se, prvi put, naplaćivale ulaznice. Istina, simbolično, jednom kupljena ulaznica po cijeni od pet eura vrijedila je za trajanje cijelog sajma. Dakle, za višekratni izlazak i povratak na sajam.

Za početak lipnja (7. i 8.) najavljuje se još jedna manifestacija, prvi Sajam ljepote i zdravlja, za koju će, kako to najavljuje organizator, također biti potrebno platiti ulaznicu.

Mijenja li to tvrtka Gospodarski centar Osječko-baranjske županije, sljednik tvrtke Osječki sajam, koja gospodari (n)ovim sajamskim prostorom, filozofiju poslovanja? Do sada se podrazumijevalo kako su na osječke sajmove ulazak i parkiranje - besplatni.

- Za tradicionalne sajmove poput Proljetnog i Jesenskog te sajma tehničke kulture odnosno Tehnicoolum, te Green Matrix Summita nije u planu naplata ulaznica - jasno odgovara na naš upit Ivana Rešetak, direktorica tvrtke Gospodarski centar Osječko-baranjske županije, te nastavno pojašnjava:

- Naplata ulaznica za sajmove i/ili događanja koje Gospodarski centar Osječko-baranjske županije organizira u suradnji s drugima ovisit će i o vrsti sajma, kao i partnerima, kao što je to bio slučaj i sa sajmom SALORI - odgovara Rešetar.

Ulazak na sajam prvi je put naplaćivan na Saloriju, za tri dana sajma prodano je 1929 ulaznica. Tako ostvarena dobit je prihod GC-a kao trgovačkog društva, i bit će iskorišten za pokrivanje dijela troškova organizacije.

Dakle, filozofija je jasna - oni tradicionalni sajmovi široke namjene i dalje će za sve posjetitelje imati besplatan ulaz. Oni specijalizirani, a primjerice Sajam zdravlja i ljepote to svakako jest, imat će svoju cijenu - poznata je,10 eura (za djecu besplatno).

Dijelom i zato što će ovaj sajam, u čijoj su suorganizaciji Udruženje obrtnika Osijek i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, ponuditi raznolik program aktivnosti vezanih uz zdravlje, ljepotu i stil, uključujući prezentacije, radionice, izložbe, savjete stručnjaka, upoznavanje s inovacijama te demonstracije makeup umjetnika i frizera.

Prema sada objavljenom planu, do kraja godine u kalendaru GC-a rezervirani su termini za dvanaest različitih događanja.

Dario Kuštro
A OTVOREN JE TEK PROŠLE GODINE
 
 
Kao predstavnik Osječko-baranjske županije na otvorenju Eco City Waste Festa, koji je dakle netom završen u GC-u, bio je i Josip Miletić, zamjenik župana. Tom je prigodom dodao kako mu je drago da se i ova nova manifestacija odvija u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije te da je najava popunjenosti izlagačkog kalendara do kraja godine - izvrsna.

Gospodarski centar, podsjetimo, otvoren je (tek) prošle godine, a jasno je da ovim aktivnostima, kako je bilo i planirano, postaje središte svih gospodarskih zbivanja na području županije s ciljem podizanja gospodarske aktivnosti te kvalitete života u Osječko-baranjskoj županiji. Incijator ove investcija bila je Osječko-baranjska županija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike