Sport
KARATE PH ZA SENIORE, STUDENTE I VETERANE

Hrvoje Vidović osvojio broncu, Tea Šojat ide na studentski EP
Objavljeno 13. ožujka, 2013.

Vezani članci

PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE U KARATEU

Vidoviću i Tei Šojat zlata kod seniora

USPJEŠAN NASTUP ČLANICE KARATE KLUBA OSIJEK ŽITO

Tea Šojat zapažena na Premier ligi u Salzburgu

U ČAKOVCU ODRŽAN IZBORNI TURNIR ZA HRVATSKU KARATE REPREZENTACIJU

Osječanke ostale bez Svjetskog prvenstva

ZAGREB - U Dvorani “Vinko Bek” u Zagrebu održano je seniorsko, veteransko i studentsko Prvenstvo Hrvatske u katama, na kojem su se uspješno predstavili i članovi karate klubova Osijek Žito i Esseker. U seniorskoj su konkurenciji nastupile potencijalne reprezentativke iz Osijeka Žita Tea Šojat i Matea Cikoja. Tea je bila prvo kolo slobodna da bi u drugom kolu s katom Unsu rezultatom 4:1 pobijedila Petru Krivičić. U trećem se kolu srela s prošlogodišnjom viceprvakinjom Vlatkom Kiuk od koje je izgubila 5:0. U repasažnoj borbi za treće mjesto, Tea je izabrala katu Goju shiho sho te od predstavnice Mihaele Kobale (Princ Zagreb) tijesno izgubila s 2:3., ostavši tako na korak do seniorske medalje. Matea Cikoja je također bila slobodna prvo kolo, a u drugom je izgubila od Marijana Kiuk koja je potom izgubila od ovogodišnje prvakinje Mirne Šenjug čime je Matea ostala bez prilike za repasažni nastup. Zoran Đurkić je u kategoriji veterana (+ 35) izvodeći katu Jion, imao na dva mjesta u kati neravnotežu tako da je izgubio u prvom kolu. Na studentskom dijelu prvenstva ponovo su nastupile Tea i Matea (obje su studentice Pravnog fakulteta u Osijeku, nap.a). Tea je oba meča glatko pobijedila s 5:0 te osvojila prvo mjesto, s čime je izborila nastup na Europskom studentskom prvenstvu koje će se od 18. do 21. srpnja održati u Budimpešti. Matea je izgubila u prvom kolu tako da se morala zadovoljiti trećim mjestom.

Kod Essekera u subotu je u borbama nastupio Matej Boršoš u kategoriji do 67 kg i ostao na korak do medalje. Matej je tijesno izgubio polufinalnu borbu te je čekao repasažnu borbu za 3. mjesto u kojoj nije bio ništa bolje sreće te se morao zadovoljiti petim mjestom. U nedjelju su nastupili natjecatelji u katama, a najbolji plasman ostvario je Hrvoje Vidović koji je osvojio treće mjesto. Na korak do medalje ostali su Matej Šimić i Palmer Preisberger koji su izgubili mečeve za treća mjesta. Bez medalje je ostao i Ivan Glavaš koji poslije neopravdanog poraza u prvom meču nije dobio priliku da kroz repasažne borbe ipak dođe do medalje. K.Lacković

Modrić izveo katu u invalidskim kolicima

Tijekom svečanog otvaranja Prvenstva Hrvatske majstorsku Basai dai katu u invalidskim kolicima izveo je Ivan Modrić, član osječke HVIDRE. Za svoju je izvedbu pobrao dosta komplimenata, a predsjednik HKS-a uručio mu je zlatnu medalju. K.L.

Najčitanije iz rubrike