Sport
PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE U KARATEU

Vidoviću i Tei Šojat zlata kod seniora
Objavljeno 14. veljače, 2013.

Vezani članci

USPJEŠAN NASTUP ČLANICE KARATE KLUBA OSIJEK ŽITO

Tea Šojat zapažena na Premier ligi u Salzburgu

U ČAKOVCU ODRŽAN IZBORNI TURNIR ZA HRVATSKU KARATE REPREZENTACIJU

Osječanke ostale bez Svjetskog prvenstva

KARATE PRVENSTVO HRVATSKE U KATAMA

Djevojke iz Osijek-Žita osvojile treće mjesto

OSIJEK - Nova Gradiška je ovaj vikend bila domaćin Prvenstva Slavonije i Baranje na kojem su uspješno nastupili i članovi Karate klubova Esseker i Osijek Žito. “Essekeri” su osvojili osam zlatnih, pet srebrnih i jednu pojedinačnu broncu te tri prva mjesta i dva treća mjesta ekipno. U borbama prva mjesta osvojili su Domagoj Matković (do 34 kg), Josip Šabić (do 38 kg) i Borna Gudelj (-42 kg), dok su srebra pripala Marinu Šakiću (do 34 kg) i Dini Rozingu (do 38 kg). U katama pojedinačno najbolji kod Essekera bili su Zoe Stober (mlađe učenice), Patrik Kokić (mlađi učenici), Barbara Kokić (učenice), Tomislav Franjić (mlađi seniori) i Hrvoje Vidović (seniori). Drugo mjesto pripalo je Leonu Ifku (mlađi kadeti), Mirni Cindrić (juniorka), Tomislavu Franjiću (juniori) dok je Mihael Suši kod mlađih učenika zauzeo treće mjesto. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su kata timovi učenica (Barbara Kokić, Tia i Jana Ledenčan), mlađih kadetkinja u istom sastavu te učenika (Mihael Sušić, Ivor Premec i Patrik Kokić). Treća mjesta osvojila je druga ekipa kata tima učenica (Klara Cindrić, Maja Skrenković i Zoe Stober) te kata tim mlađih kadeta).

Šestero članova Karate kluba Osijek osvojilo je isto toliko medalja, dvije zlatne, tri srebrne i jednu broncu. U konkurenciji seniorki u katama najuspješnija je očekivano bila Tea Šojat. Jednako je uspješna u katama bila i Matea Cikoja u konkurenciji mlađih seniorki osvojivši drugu zlatnu medalju za svoj klub. Jedini muški predstavnik KK Osijek u katama bio je Matko Matić koji je u kategoriji kadeta osvojio treće mjesto. U borbama su srebrne medalje izborili svi predstavnici Kluba: Leon Rogina u konkurenciji mlađih kadeta do 45 kg, Karlo Majhen u konkurenciji kadeta do 52 kg te Dino Bošnjakoviću kadetskoj konkurenciji + 70 kg.

Nastup na ovom natjecanju bio je uvjet za nastup na svim državnim prvenstvima, a od kojih prvo slijedi Prvenstvo Hrvatske za seniore u katama koje će se održati 9. ožujka u Zagrebu. K.Lacković

Možda ste propustili...

PRIJAM U BANSKIM DVORIMA ZA KARATISTE I PARAKARATISTE

Plenković: Hrvatski sportaši zaslužuju potporu

NIJEMCI SE NADAJU GOSPODARSKOJ KORISTI

Sanjaju titulu, alii pune blagajne

SUPERSPORT DRUGA NOGOMETNA LIGA

Slavonci čekaju da prvenstvo završi

Najčitanije iz rubrike