Sport
U ČAKOVCU ODRŽAN IZBORNI TURNIR ZA HRVATSKU KARATE REPREZENTACIJU

Osječanke ostale bez Svjetskog prvenstva
Objavljeno 11. rujna, 2012.

U Čakovcu je održan 16. karate turnir Međimurje open na kojemu su nastupile i članice Karate kluba Osijek Žito: Tea Šojat, Matea Cikoja i Vlasta Lončarić. Natjecanje je bilo osobito važno jer je istodobno održan i izborni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u studenom ove godine u Parizu. Nažalost, Osječanke nisu uspjele osigurati plasman u Grad Svjetlosti jer su u ekipnoj konkurenciji bile druge. Uz njih su se natjecala još dva kata tima koja su ispunila uvjete za nastup: KK Tempo iz Zagreba, te KK Vukovar. Nakon izvođenja pet kata te prikaza značenja kate (bunkaija) Osječanke su bile druge - poslije članica KK Tempo tako da ove godine Osijek neće imati predstavnike na SP.

- Djevojke su bile odlične i nemam ni jednu primjedbu na njihov nastup. Natjecateljice Tempa su iskusnije, starije, imaju više nastupa i na kraju imaju već izgrađen ugled koji je teško zanemariti. No, što se tiče samog tehničkog dijela, odnosno vladanja samom vještinom, dojma sam da su naše djevojke brže, eksplozivnije, rade tehnički preciznije te da su u tom dijelu bile superiornije. Još malo iskustva na međunarodnim turnirima i vjerujem kako će Tea, Matea i Vlasta biti na mjestu kojemu i pripadaju, a ono će biti prilično visoko, zadovoljan je bio trener KK Osijek Žito - Dražen Gorjanski.

Na samom turniru Međimurje Open Osječanke su osvojile tri medalje. Matea Cikoja je bila prva u kategoriji mlađih seniorki (do 21 godine), dok je Tea Šojat bila prva, a Vlasta Lončarić druga u kategoriji seniorki (+21). Sljedeća provjera forme bit će u Rijeci 29.rujna na međunarodnom natjecanju Croatia open.

VUKOVARCIMA PET ODLIČJA

Na Međimurje Openu nastupio je i KK Vukovar koji se s turnira vratio s pet odličja. U katama ekipno (Samanta Karaula, Rafaela Alandžak i Barbara Mihaljević) za seniorske Vukovarke su osvojile treće mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojile su još četiri odličja. Samanta Karaula osvojila je srebro, a Rafaela Alandžak broncu u kategoriji seniorke kate pojedinačno. Kod juniorki Barbara Mihaljević osvojila je broncu, kao i Zoran Kralj u kadetskoj konkurenciji.

Najčitanije iz rubrike