Sport
DOMAGOJ PUŠIĆ

Gol poklanjam bratu, on je znao i vjerovao da ću zabiti
Objavljeno 12. veljače, 2013.

Vezani članci

NEDJELJNA U GRADSKOM VRTU ZA PAMĆENJE

Osječani vratili osmijeh na lica navijača

SINOĆ SE DUGO SLAVILO U OSIJEKOVOJ SVLAČIONICI

Ivo Smoje: Eto, i ja sam dočekao pobjedu nad Dinamom

VESELA NOĆ NAKON POBJEDE

Josić: Za dvije godine na novom stadionu napast ćemo naslov

Pogodak Domagoja Pušića za konačnih 2:1 protiv Dinama donio je očekivano i potpuno razumljivo veliko slavlje i navijača i igrača Osijeka. Nisu do sada bijelo-plavi imali puno prilika za veselje poslije ogleda s hrvatskim prvakom, no ovaj su put nadigrali uglednog protivnika i potpuno zasluženo osvojili velika tri boda. Dovoljno je bilo pogledati ozarena lica Osijekovih nogometaša pa da se vidi koliko im je značila ova pobjeda.

- Ovo je prva pobjeda protiv Dinama, mislim tamo još od 2005. godine. Ne znam ni sam što reći, svi smo presretni. Nadali smo se uoči susreta pozitivnom ishodu, bar bodu, a na kraju smo uzeli sva tri. Ni sami nismo još svjesni što smo napravili - pričao je najbolji igrač dvoboja u Gradskom vrtu Domagoj Pušić.

Iako je Osijek cijeli susret vrlo dobro blokirao sve pokušaje Dinamovih nogometaša, koji nisu uspijevali inicijativu pretvoriti u konkretnije prilike, ipak su mnogi u završnici pomislili kako ih čeka “deja vu”. Nakon izjednačujućeg pogotka Ademija, poslije kornera, mnogi su navijači sa strepnjom pogledavali prema semaforu, razmišljajući mogu li bijelo-plavi do kraja susreta sačuvati bar taj bod. No tako nisu mislili i nogometaši Osijeka, koji ovaj put nisu dopustili Dinamu preokret.

- Dogovorili smo se prije susreta da ćemo izaći čvrsto i muški, bar po bod. Znamo kakva je sezona, da će biti teško do samog kraja i zato nismo pomišljali na čuvanje tog remija, nego smo tražili priliku za pobjedu. Ova tri boda znače puno, veliki su nam poticaj pred nastavak sezone, pogotovo pred ogled s Cibalijom sljedeće subote.

Veliki je posao u nedjelju odradio Pušić na sredini terena, dobio je brojne dvoboje, a sve je to začinio pobjedničkim pogotkom u suradnji s Mihaelom Pongračićem.

- Pongračić je odlično odigrao, nisam se ni nadao da će dodati, ali je to odlično napravio, a ja sam uspio zabiti. Ovo mi je definitivno najvrjedniji pogodak karijere.

Ako se može suditi po nedjeljnom izdanju, tada bi se moglo zaključiti kako mu ovako posložen vezni red savršeno odgovara.

- Apsolutno, potpuno mi odgovara. U odnosu na prijašnje formacije, sada je puno lakše jer sva trojica, Kurtović, Mišić i ja znamo igrati defenzivu, lakše se branimo pa imamo snage ići naprijed.

Kako to često biva, Pušić je imao komu posvetiti svoj peti prvenstveni pogodak u karijeri, a pojasnio je i zašto.

- Poklanjam ga bratu. Rekao mi je prvi put u pet godina koliko igram HNL da ću zabiti i eto zabio sam, pogodio je - rekao je Pušić koji je nakon susreta sa suigračima i vodstvom kluba na zajedničkoj večeri kratko proslavili velika tri boda. Kako su svi isticali, euforije ipak nema, jer sljedeće je subote na redu slavonski derbi i gostovanje kod Cibalije. G. Roguljić

Domagoj Pušić

nogometaš Osijeka

Nakon primljenog pogotka nismo pomišljali na čuvanje tog remija, nego smo tražili priliku za pobjedu

Možda ste propustili...

NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu krv s kamena i otoka

ŠPANJOLCI U PROBLEMIMA

Događa se nešto neviđeno

ZAVRŠENO EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Dva zlata u Osijek, Benović i Srbić idu se brusiti za Pariz

Najčitanije iz rubrike