Sport
NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu
krv s kamena i otoka
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Medalja se očekivala od braće, a osvojile su je sestre. Braća Martin i Valent Sinković ostala su korak do postolja, a na Europskom veslačkom prvenstvu u mađarskom Szegedu sestre Ivana i Josipa Jurković osvojile su brončanu medalju u ženskom dvojcu bez kormilara. U cilj su ušle s vremenom 8:03.13 minuta i tako došle do svoje prve seniorske medalje. Do 1500 metara sestre Jurković bile su četvrte, ali su snažnim finišem u posljednjih 500 metara uspjele osvojiti broncu. Rumunjke su osvojile zlato s vremenom 7:52.05, a srebro je pripalo Grkinjama s vremenom 8:00.87.

- Bilo je napeto, vjerujemo, gledateljima i više nego nama! Možemo reći da smo se prošvercale do posljednjih 500 metara, ali onda smo pokazale našu krv s kamena, s otoka. Prezadovoljne smo, ovo je naša prva seniorska medalja i idemo dalje graditi - rekla je Josipa Jurković.

- Hvala, mama i tata, hvala, baba, ako si gledala utrku, hvala obitelji i prijateljima i hvala svima koji su bili uz nas i koji su vjerovali u nas - dodala je Ivana Jurković.

Ova medalja dobar je pokazatelj sestrama Jurković uoči nadolazeće kvalifikacijske regate za Olimpijske igre u Parizu, koja će se održati u švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja.

Braća Martin i Valent Sinković sigurno idu u Pariz, ali ostala su bez medalje na Euru u Mađarskoj. Zauzela su četvrto mjesto u dvojcu bez kormilara s vremenom 7:10.52 minute, četiri sekunde zaostatka za brončanim Švicarcima. Zlatna medalja pripala je Britancima s vremenom 7:01.54, a srebro su osvojili Rumunji s vremenom 7:03.88. Daleko od medalje na Euru ostale su još dvije posade koje će predstavljati Hrvatsku na Igrama u Parizu, Damir Martin u samcu i osječka braća Anton i Patrik Lončarić u dvojcu s parićima. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike