Sport
SINOĆ SE DUGO SLAVILO U OSIJEKOVOJ SVLAČIONICI

Ivo Smoje: Eto, i ja sam dočekao pobjedu nad Dinamom
Objavljeno 11. veljače, 2013.
Zahvalio bih prije svega našim navijačima koji su nas i po ovako hladnom vremenu došli bodriti

Vezani članci

PO0BJEDA NAKON 7 GODINA

Osječke 'bebe' očitale lekciju Zagrepčanima

TRENER OSIJEKA:

Ovo je pobjeda mojih suradnika

Dugo je trebalo sinoć čekati nogometaše Osijeka poslije velike pobjede nad Dinamom. Nije ni čudno, ne pobjeđuje se Dinamo tako često, pa je trajala proslava i u svlačionici. Orila se i pjesma i sve je to pokazalo koliko su bijelo-plavi željeli ova tri boda. Potvrdio je to i kapetan bijelo-plavih Ivo Smoje, koji je, kao i ostali suigrači, sijao od sreće.

- Vidi se i po meni da sam presretan. Zahvalio bih prije svega našim navijačima koji su nas i po ovako hladnom vremenu došli bodriti. Hvala suigračima koji su se pokazali kao pravi dečki, pravi fajteri, i ponosan sam na njih. A i na stručni stožer i cijeli klub. Evo da sam i ja u svojoj karijeri doživio da pobijedim Dinamo, što mi do sada nije uspjelo.

Osijek je bio vrlo čvrst, prepustio je Dinamu inicijativu, ali mu nije dopustio stvaranje prilika.

- Pokazali smo karakter, da se borimo za klub i kad nam ne cvjetaju ruže. Pa ne može ni njima uvijek ići voda na mlin. Pušić je odigrao maestralnu utakmicu, Mikulić je bio fenomenalan i svi u momčadi također, od prvog do zadnjeg.

Zvonimir Mikulić preuzeo je “jedinicu“ od Ivana Vargića i iako je imao najteži mogući ispit, položio ga je bez pogreške.

- Rekao sam i prije utakmice da ako smo pravi, ako će navijači biti uz nas, da je sve moguće. Ovo je moj drugi prvenstveni susret, ne mogu biti sretniji, jer pobijediti Dinamo nakon ne znam koliko vremena je neopisivo. Kad smo primili taj pogodak, vidjelo se na našim licima da nećemo stati. Ovo je velika pobjeda, imamo velikih 10 bodova pred sljedećim protivnikom Cibalijom. Spremni smo i za njih.

Branko Vrgoč odlično je odrađivao posao u obrani, a stigao je i zabiti vodeći pogodak.

- Ne zabijam tako često, ovo mi je tek drugi pogodak. A i ne dobivamo Dinamo baš tako često. Sada je mala euforija, ali ne obećavam ništa, nego samo da ćemo dati sve od sebe i u idućim susretima, a prvi je već u Vinkovcima. Imao sam osjećaj da će “Puškan“ zabiti i drago mi je zbog njega, dobio je bezbroj duela na sredini i odlično je odigrao cijeli susret.

Očekivalo se da će Dinamo dominirati terenom te da će bijelo-plava obrana imati puno posla, no na kraju su Vrgoč i suigrači potpuno zakočili gostujuće napadače.

- U većini utakmica s njima, da, oni imaju inicijativu. Nama je kao momčadi koja se brani pogodovao i teži teren, ali imali smo i više motiva od njih. Oni su bili uglavnom neopasni, jedino smo mogli primiti neki zalutali pogodak.

Arijan Ademi postigao je izjednačujući pogodak, no to nije bilo dovoljno Zagrepčanima da izbjegnu poraz.

- Naravno da ovo nismo očekivali. Teren je bio težak i tu se Osijek bolje snašao, zabio dva gola i pobijedio. Ne mogu ništa drugo nego čestitati Osijekovim igračima. Kada smo izjednačili, svi smo bili uvjereni da ćemo zabiti i drugi i uzeti sva tri boda, no takav je nogomet. Idemo dalje, čeka nas Rijeka koju moramo dobiti. G. Roguljić

Možda ste propustili...

SENIORSKA ŽENSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA PONOVO U SLAVONSKOJ METROPOLI

U Gradskom vrtu otvaranje novog izdanja Zlatne lige

Najčitanije iz rubrike