Sport
JOSIĆ SE VRATIO IZ TURSKE NEOBAVLJENA POSLA

Spas je “utopiti” nekoga Mamiću
Objavljeno 28. siječnja, 2013.
Dinamu je zanimljiv Dino Perić, ali to je prodaja obiteljskog srebra

Nije baš sve idealno na pripremama nogometaša Osijeka u Turskoj. Dobro raspoloženje tu i tamo pokvari vrijeme.

Vjerujte, zna biti jako gadno kad zapuše bura i otvori se nebo. Nerijetko se u takvim okolnostima dvorišni prostor hotela Kremlin pretvori u pravi bazen. Srećom, tereni imaju bolju drenažu, pa im obilna kiša ne može naškoditi. No, ako puše vjetar i k tome pada kiša, onda je nemoguće igrati, pa su bijelo-plavi zbog toga odigrali samo 45 minuta susreta protiv južnokorejskog Pohang Steelersa. To je malo pokvarilo planove treneru Stanku Mršiću jer je naumio pod veća opterećenja staviti udarnu momčad.

Iz Lare se sa svojim dojmovima vratio predsjednik Zdravko Josić. Išao je obići momčad, ali i obaviti izvid ima li kakvih mogućnosti za prodaju ponekog prvotimca. Nije se vratio u najboljem raspoloženju.

- Turska je odlična. Uvjeti su stvarno vrhunski, a dečki treniraju jako dobro. Taj dio je u najboljem redu - kaže Zdravko Josić.

No, u zraku se osjećao “ali”. Brzo je stigao.

- Ono najvažnije, zbog čega smo se odlučili otići u Tursku, zasad se ne naslućuje. Nisam baš optimist kada su u pitanju transferi - kaže Josić.

Priča se da zanimanja ima, ali očito je sve to na klimavim nogama. Osijekov predsjednik dobro zna nanjušiti mogućnost da se napravi posao. Ovaj put instinkt mu govori da od toga nema ništa.

- Iskreno, ja ne vidim posao na obzoru. Možda se varam, ali zasad ništa ne ukazuje na to da bismo mogli realizirati nekakav transfer - otvoren je Josić.

Dobro, iskustvo nas uči da treba biti strpljiv jer u Turskoj sve to nekako ide usporeno. Uostalom, Osijek je većinu svojih prodaja ostvario tek nakon povratka s priprema. U Antalyi, “na licu mjesta” zaključen je samo odlazak Stjepana Jukića u Hiroshimu. Dakle, ima još vremena, a osim toga turski prvoligaši i jučer su gledali Kvržića i Vargića.

Josić već ima spreman i “plan B”. Ako neće biti inozemnih ponuda, skoknut će do Zagreba. Zdravko Mamić uvijek je bio spreman uskočiti, iako u tim poslovima Osijek zapravo nerijetko gubi. No, besparica diktira.

- Planiram se naći sa Zdravkom Mamićem. Ponudio sam mu neke naše igrače, pa možda pronađe interes u tome - kaže Josić.

Mamić je iskazao simpatije prema Osijeku, ali to ne znači da će donirati novac. On će prvo gledati svoj interes, a sumnjamo da je on vezan uz nekog Osijekovog prvotimca.

- Nudili smo mu Kvržića, ali na toj poziciji igra “mali” Halilović. Zainteresiran je za našeg juniora Dinu Perića, ali za mene je to prodaja obiteljskog srebra. Njega baš nismo voljni pustiti - kaže Josić, koji mora razmišljati i o budućnosti.

Osijek će, naime, u ljeto ostati bez gotovo cijele momčadi (13-orici istječu ugovori, a potpisali su samo Smoje i Mikulić, nap. a.), pa nije baš uputno prodavati igrače koji imaju ugovore i bit će na raspolaganju za sljedeću sezonu.

Dalibor KELER

Zdravko Josić

predsjednik NK Osijek

Iskreno, ne vidim posao na obzoru. Nisam baš optimist kada su u pitanju transferi

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U ŠTAFETAMA

Srebro i bronca za Slavonija-Žito

FINALNA SERIJA ODBOJKAŠA ZAVRŠILA NAKON ČETIRI UTAKMICE

Mursaši ostali korak do majstorice, Mladost izdržala pritisak

Najčitanije iz rubrike