Sport
TRANSFER ZVAN ČEŽNJA

Jugović na meti Austrije Beč i Dinama iz Minska
Objavljeno 26. siječnja, 2013.
Službeno za Jugovića nitko nije pitao, ali jesu za Kvržića, Vrgoča, Vargića i Leškovića

Nogometaši Osijeka uzlaze u drugi tjedan priprema u Turskoj. U prvih sedam dana odigrali su tri susreta i ostavili dobar dojam, a to je bila jedna od glavnih želja klupskog menadžmenta.

Ne samo zbog činjenice da se vraća optimizam uoči nastavka sezone nego i zbog toga što se dobrim igrama povećeva mogućnost ostvarenja ponekog transfera koji će klubu donijeti mirniji život, bar do ljeta.

Ono što službeno iz Turske stigne do Osijeka uglavnom je šturo. Kao i uvijek ljudi iz kluba ne vole pričati o poslu dok on nije zaključen. Najviše zbog “minera”, a takvih je u Antalyiji milijarda. Tamo su svi “civili” nekakvi menadžeri, skauti ili nešto slično i zato su spremni na sve kako bi nekomu upropastili “šljaku” i sebi priskrbili posao. Gadna je to borba, pa možemo i razumjeti tu konspiraciju koje se drže u NK Osijek. Ipak, tu i tamo neke stvari “procure”. Tako smo načuli da je veznjak bijelo-plavih Vedran Jugović na meti dvaju klubova - Dinama iz Minska i Austrije Beč.

- Ovo za Minsk nisam ni ja znao, ali nije nemoguće da se to ostvari. Austrija je najsvježija priča, nakon WAC-a su se raspitivali o njemu. Istina, zasad se meni još nitko od njih nije obratio, ali ne znači da neće - kaže Miroslav Bičanić, Jugovićev agent.

Jasno, “časnik za vezu” u toj priči s Bečanima bio je nekadašnji Osijekov vratar Ivan Kardum, koji je danas član tog uglednog austrijskog prvoligaša. S druge strane priča se da su Bjelorusi spremni platiti i 250.000 eura odštete za Jugovića što bi u ovim okolnostima, kada njemu na ljeto istječe ugovor, bio čisti “jack-pot”. No bar zasad je cijela ta priča u debeloj magli.

- Nama se za Jugovića službeno još nitko nije obratio. Zapravo, ne znam ništa ni o Bjelurosima, ni o Austriji. Dosad je bilo upita za Kvržića, Vargića, Vrgoča i Leškovića, ali ni to se nije pomaknulo dalje od propitkivanja - kaže Žitnjak.

Do kraja prijelaznog roka ima još dovoljno vremena da se nešto od toga realizira. U Hrvatskoj je “deadline” za registraciju novih igrača 10. veljače, a u zemljama istočne Europe poput Ukrajine, Rusije, Azerbajdžana, i sličnih je do početka ožujka. Jedino ako će biti ponuda iz klubova zapadne Europe morat će se požuriti jer tu je rok za kupnju igrača najkraći - do 31. siječnja.

Ne dogodi li se taj transfer koji se pretvara u čežnju, Osijek će imati dobru momčad, ali i gomilu financijskih problema.

Dalibor KELER
RADNI VIKEND
Danas protiv Korejaca, sutra s Bakuom

Nogometaši Osijeka imat će posve ispunjen vikend. Dvije utakmice su na programu. Danas će igrati protiv južnokorejskog Pohang Steelersa, a sutra s azerbajdžanskim Bakuom. Trener Stanko Mršić te susrete planira odigrati s dvije različite momčadi kako bi igrači imali što veću minutažu.

- Sad je već vrijeme da igraju više od 60-ak minuta ili poluvremena po utakmici. Zato ćemo ta dva susreta odigrati s dvije različite momčadi. Malo ćemo kombinirati i isprobavati neke stvari - kaže Mršić.

Možda ste propustili...

NOGOMETAŠI ZAGREBAČKOG DINAMA NA DOMAĆEM TERENU POBIJEDILI OSIJEK

Dinamo osigurao naslov prvaka

AUSTRIJANCI: SORRY, POGRIJEŠILI SMO

Miji Wild poništen rezultat karijere

Najčitanije iz rubrike