Osijek
PONUDA VINA ČETIRI ŽUPANIJSKA VINOGORJA

Vinski muzej glavni je turistički projekt Županije
Objavljeno 28. prosinca, 2012.

Vezani članci

ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ S ČELNICIMA DRENJA

Drenju nova vinska cesta i vinski muzej

Do travnja iduće godine Osječko-baranjska županija bit će bogatija za još jedan vrijedan turističko-promidžbeni sadržaj. Naime za tada je planirano dovršenje vinskog muzeja Osječko-baranjske županije, središnjeg mjesta za sve putnike, turiste i one koji bi na jednom mjestu željeli dobiti informaciju o ponudi vina četiri županijska vinogorja. I kako bi u svojoj prosudbi koje je bolje bili što sigurniji, svi će na jednom mjestu kušati sva vina koja se proizvode u Baranjskom, Erdutskom, Feričanačkom i Đakovačkom vinogorju.

Riječ je o projekt “Wine Tour” vrijednom 1,25 milijuna eura, dobrim dijelom financiran sredstvima europskog IPA fonda, a kojim je predviđeno osnivanje četiri mini muzeja u svakom od četiri vinogorja županije, te regionalnog muzeja u Osijeku.

Radnike koji uređuju prostor budućeg muzeja kod Vodenih vrata u Tvrđi, obišli su jučer župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo. “S obzirom na značenje turizma, ovo je u ovom trenutku glavni projekt u Osječko-baranjskoj županiji”, ističe župan, a gradonačelnik projekt vidi kao još jedan u nizu aktivnosti oko uređenja Tvrđe. Za osječki dio projekta bit će izdvojeno 400 tisuća kuna. D.Kuštro

Možda ste propustili...

GLAVNA TRŽNICA NA GAJEVOM TRGU

Crna voćna kraljica stiže na Zeleni četvrtak

ZELENI ČETVRTAK NA OSJEČKIM TRŽNICAMA

Med i aloa vera recept besmrtnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA ZGRADA PRVE GIMNAZIJE

Odabrano idejno rješenje za Opću gimnaziju

2

KRAJEM SRPNJA

Zatvara se slastičarnica "Sunčana"

3

ZBOG AKTIVNIH VELIKIH GRADILIŠTA?

Stanovnici Donjeg grada suočeni s najezdom mrava

oglas