Osijek
PONUDA VINA ČETIRI ŽUPANIJSKA VINOGORJA

Vinski muzej glavni je turistički projekt Županije
Objavljeno 28. prosinca, 2012.

Vezani članci

ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ S ČELNICIMA DRENJA

Drenju nova vinska cesta i vinski muzej

Do travnja iduće godine Osječko-baranjska županija bit će bogatija za još jedan vrijedan turističko-promidžbeni sadržaj. Naime za tada je planirano dovršenje vinskog muzeja Osječko-baranjske županije, središnjeg mjesta za sve putnike, turiste i one koji bi na jednom mjestu željeli dobiti informaciju o ponudi vina četiri županijska vinogorja. I kako bi u svojoj prosudbi koje je bolje bili što sigurniji, svi će na jednom mjestu kušati sva vina koja se proizvode u Baranjskom, Erdutskom, Feričanačkom i Đakovačkom vinogorju.

Riječ je o projekt “Wine Tour” vrijednom 1,25 milijuna eura, dobrim dijelom financiran sredstvima europskog IPA fonda, a kojim je predviđeno osnivanje četiri mini muzeja u svakom od četiri vinogorja županije, te regionalnog muzeja u Osijeku.

Radnike koji uređuju prostor budućeg muzeja kod Vodenih vrata u Tvrđi, obišli su jučer župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo. “S obzirom na značenje turizma, ovo je u ovom trenutku glavni projekt u Osječko-baranjskoj županiji”, ističe župan, a gradonačelnik projekt vidi kao još jedan u nizu aktivnosti oko uređenja Tvrđe. Za osječki dio projekta bit će izdvojeno 400 tisuća kuna. D.Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike