Regija
PUŠTA SE U PROMET

Otvorenje skupe našičke obilaznice kasni gotovo godinu dana
Objavljeno 9. listopada, 2012.

NAŠICE - Dionica obilaznice Našica, od mosta na ulazu u Vukojevce iz smjera Našica do kružnog toka na ulazu u Markovac iz smjera Osijeka, duga dva kilometra, bit će puštena u promet do kraja ovog mjeseca. Potvrdio nam je to jučer Dubravko Kos, šef Hrvatskih cesta d.o.o., ispostava Osijek, rekavši kako će se danas, 10. listopada, obaviti interni tehnički pregled i ako sve bude u redu, ta dionica novosagrađene obilaznice bit će u funkciji do izdavanja uporabne dozvole. Ako se ostvare najave šefa osječke ispostave Hrvatskih cesta Dubravka Kosa, i ta dionica obilaznice bude otvorena, ove jeseni promet u Markovcu i Našicama mogao bi biti značajno rasterećeniji.

I dok će taj dio obilaznice Našica uskoro biti u funkciji, još uvijek se ne zna kada će to biti drugi dio obilaznice, od kružnog toka u Markovcu do spoja na državnu cestu D53 Našice - Donji Miholjac, u Velimirovcu, u dužini 2,2 kilometra. Naime, još nisu razriješeni imovinskopravni odnosi s privatnim vlasnikom zemljišta kod priključka obilaznice u Velimirovcu. Slučaj je već dvije godine na sudu, a rješenje tog problema, koje bi omogućilo otvorenje i druge dionice ove obilaznice, još se ne nazire.

Inače, našička obilaznica vrijedna je oko 45 milijuna kuna, a radove je izvela tvrtka Osijek Koteks d.d. Ugovor o izvođenju radova Hrvatske ceste s izvođačem radova potpisale su u svibnju 2009., a oni su počeli godinu dana poslije. Prema službenim najavama, skupi kilometri obilaznice Našica trebali su biti u funkciji još krajem studenoga prošle godine. No otvorenje prvog dijela obilaznice kasni nešto manje od godinu dana, a drugi dio još je na čekanju.S.Fridl

45

milijuna kuna stoji gradnja obilaznice

Najčitanije iz rubrike