Osijek
DEVETOGODIŠNJI MARIN KONAČNO JE DOBIO BICIKL KOJI MOŽE VOZITI

Tvrtka Extreme Sport pomogla
dječaku s posebnim potrebama
Objavljeno 13. kolovoza, 2012.
Otac Mario: Marin je dobro prihvatio bicikl, sada ga vozi i navikava se na njega

Vezani članci

PRVI OSJEČKI LEŽEĆI BICIKLI

Zaljubljenici u bicikle svih vrsta

Teško je opisati radost i zadovoljstvo na licu devetogodišnjeg dječaka Marina, koji je naučio voziti bicikl. Marin je dijete s posebnim potrebama, boluje od autizma i teško mu je naučiti voziti bicikl. Zahvaljujući Slavenu Getošu, vlasniku tvrtke Extreme Sport, sada i Marin vozi bicikl.

- Iznimno smo zahvalni Slavenu Getošu što nam je pomogao i omogućio Marinu da vozi bicikl. Naša cijena obitelj vozi bicikle - supruga, naše dvije kćeri i ja, ali Marin nije mogao zbog bolesti, priča Mario Barišić, Marinov otac.

Zato je otišao u tvrtku Extreme Sport, ispričao im svoj problem, a oni su našli rješenje. Riječ je o posebnom modelu bicikla, koji otac Mario i sin Marin sada voze zajedno. Bicikl je Getoš nabavio, ugradio potreban dio te im ga dao na korištenje, da ga Marin isproba, kako bi vidjeli da li mu odgovara. “Marin je dobro prihvatio bicikl, prilagođen njegovim potrebama, sada ga vozi i navikava se na njega”, kaže otac Mario.

Inače, Mario Barišić, poznati je osječki humanitarac, koji organizira humanitarne akcije i pomaže djeci s teškoćama u razvoju. Tako je u svibnju zajedno sa Zoranom Lackovićem organizirao humanitarni turnir Osam kafića u kojemu su nastupile zvijezde velikog i malog nogometa, a sav prihod bio je namijenjen za obnovu igrališta u Centru Ivan Štark.

Slaven Getoš je sretan što je pomogao obitelji Barišić. Kaže da se takvi bicikli dosta koriste u inozemstvu. “Koriste ih roditelji za djecu koja nisu sigurna u vožnji bicikla, osim toga bicikl s priključkom služi za vožnju slijepe djece, a najsličniji je tandem ili duplom biciklu koji se sve češće može vidjeti i u Hrvatskoj, primjerice, Zagrebu”, kaže Getoš. V.Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike