Sport
MLADI SLAVONCI SPREMAJU SE ZA NASTUP NA EUROPSKOM JUNIORSKOM VESLAČKOM PRVENSTVU

Iktusove i vukovarske nade treniraju za Bled
Objavljeno 1. lipnja, 2012.

OSIJEK – Posljednji „filtar“ za određivanje sastava hrvatskih posada, koje će od 8. do 10. lipnja nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu na Bledu, bit će predstojeća Jumbova regata Veslačkog kluba Jarun. Na istoimenom zagrebačkom jezeru, naime, u subotu i nedjelju, tijekom bogatog dvodnevnog programa svih uzrasnih skupina, „vize“ za EP osigurat će samo naši najdarovitiji mladići i djevojke.

- Juniorski dio programa Jumbove regate bit će test sposobnosti i spremnosti za Bled, kaže izbornik hrvatske reprezentacije Krešimir Ižaković.

– Osim plasmana, odredili smo i rezultatske norme za subotu i nedjelju, koje treba ispuniti, jer ne želimo slati na EP one koji ne mogu dostojno predstavljati hrvatsko veslanje.

Ono što ohrabruje ljubitelje veslanja u Slavoniji, svakako, jest činjenica da bi na Bled trebali putovati i „nade“ osječkog Iktusa i HVK Vukovar.

- Već tjednima uvježbavamo četverac s kormilarom, naših Olivera Kandraća i Kristijana Landeke, te darovitih Vukovaraca Luke Kolara i Mate Brandta (s kormilarom Ivorom Krištofom iz Osijeka, nap.a.), koji svakog dana odrađuju treninge na Dravi i(li) Dunavu, priča Damir Marković, trener juniora Iktusa hvaleći pritom i sjajnu suradnju s vukovarskim kolegom Damirom Barišićem-Barutom. – Koristim priliku zahvaliti nastavnicima u školama koje dečki pohađaju, jer susretljivo omogućavaju njihovo usklađivanje školskih i veslačkih obveza.

U vukovarskom su stogodišnjem klubu, također, ponosni i na dvostruku juniorsku državnu prvakinju Ivanu Krkljuš koja, s vršnjakinjom Žanom Krakić (Trešnjevka), također završava pripreme za Bled, gdje će njih dvije veslati u dvojcu na pariće. HVS je, inače, planirao kompletirati još nekoliko posada za EP, dvojce, četverce i osmerac, s tim što bi u „kraljevskoj disciplini“ trebali biti i mladi iktusovci Antonio Perić i Domagoj Petanjak. No, konačne liste putnika za Bled znat će se u ponedjeljak, poslije Jumbove regate. D. Kerže

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike