Sport
OSIGURANA TITULA VICEPRVAKA

Varaždinci senzacijom
pomogli NEXE-u
Objavljeno 28. travnja, 2024.
Rukometaši NEXE-a pobijedili su u slavonskom derbiju Bjelin-Spačvu Vinkovci 34:24, no još više razloga za zadovoljstvo u Našicama su imali nakon završetka susreta kada su čuli rezultat susreta iz Varaždina. Domaći su naime kreirali senzaciju. Svladali su Sesvete 30:29 te je NEXE, u vrlo turbulentnoj sezoni, kolo prije kraja, najmanje sačuvao naslov viceprvaka Hrvatske, što je titula koju drže još od 2009. godine. Slijedi im još gostovanje u Zagrebu u posljednjem kolu Lige za prvaka te nastup u doigravanju za prvaka protiv istog suparnika. S druge strane vinkovačkoj momčadi slijedi domaći susret upravo protiv Varaždina 1930. Pobijede li, a da pri tome Sesvete ne kiksa drugi put uzastopce, pa ne ostvari pobjedu protiv Poreča, Vinkovčani će osvojiti četvrto mjesto s kojim bi ostvarili nastup u Europskom kupu sljedeće sezone. Bio je ovo ujedno i debi Kreše Ivankovića u ulozi trenera NEXE-a. Vinkovčani su u Našice doputovali oslabljeni, s nekolicinom mladih igrača. Primijetilo se to u završnici susreta u kojem je i NEXE stigao do tako uvjerljive pobjede. Jer na ulasku u posljednju četvrtinu susreta NEXE je imao vodstvo od samo četiri razlike što također pokazuje kako je vinkovačka momčad ipak većim dijelom susreta prikazala kvalitetan rukomet.

Kako je pobjednik u Našicama bio riješen puno prije kraja susreta, gledatelji u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava češće su u tim trenucima gledali u mobitele i pratili događanja u Varaždinu. Tamo se dogodila prava drama. U posljednjoj minuti susreta Marčec je s lijevog krila donio Varaždinu prednost 30:29. Do kraja susreta ostalo je 45 sekundi, trener Sesveta Igor Vori zatražio je time-out. Lopta je došla do sesvetskog lijevog krila Karla Godeca. Nije to bila baš idealna situacija, nekadašnje lijevo krilo NEXE-a nije iskoristio priliku. Do isteka vremena Sesvete je čak presjeklo napad Vinkovčana, ali pod pritiskom vremena nisu uspjeli iskontrolirati loptu pa se nakon završetka susreta slavilo u Varaždinu, ali i u Našicama. K.L.
NEXE *34 (19)

Bjelin Spačva *24 (13)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Filip Skendrović, Dominik Trčak (Samobor).

NEXE: Kuzmanović (6+2), Račić 2, Bakić 3, Vejin 5, Marguč 1, Car, Radovanović (4+0), Jotić 5, Gadža, Štrlek 3, Moslavac 1, Tomić 5, Cenić, Cohen 4, Melić 4 i Pribetić 1

BJELIN SPAČVA: Zovak 1, Mendeš, Greganić 1, Žulj 4, Božičević 1, Šrajer 1, Kolar (12+0), Lasić 1, Mažurana 2, Kuže 5, Jakirčević, Arsić 7, Rajković 1, Hideg i Stojanović.

Sedmerci: NEXE: 1-1, Bjelin Spačva: 4-2; Isključenja: NEXE: 8 minuta (Vejin 2, Jotić 2, Moslavac 2, Cohen 2); Bjelin Spačva: 4 minute (Žulj 2, Lasić 2)

Možda ste propustili...

NIJEMCI SE NADAJU GOSPODARSKOJ KORISTI

Sanjaju titulu, alii pune blagajne

JOSE BOTO, SPORTSKI DIREKTOR NK OSIJEK

Anton Matković vrijedi više od pet milijuna eura

Najčitanije iz rubrike