Osijek
INFORMATIČKA TVRTKA FARMERON ŠIRI POSLOVANJE

Osječkoj IT tvrtki 8 milijuna kuna
Objavljeno 12. svibnja, 2012.
Developerska baza ostaje u Osijeku gdje ćemo zaposliti još pet ili šest ljudi, kaže Kopić

Vezani članci

MLADIĆI VRIJEDNI MILIJUNE: MATIJA KOPIĆ I MARKO DUKMENIĆ

Nudili su nam 1,4 milijuna eura za firmu - odbili smo

Osječka informatička tvrtka Farmeron dobila je investiciju od gotovo osam milijuna kuna za daljnji razvoj svog programskog rješenja za praćenje razvoja farme.

Takva investicija otvorit će i nova radna mjesta u Osijeku, ali i SAD-u, a sve je krenulo od jednostavne želje da se računalnim programom pomogne farmerima. Naime, Matija Kopić, pokretač Farmerona, vidio je kako je farmerima teško pratiti razvoj poslovanja, troškove, prinose i ostale parametre. Od želje da pomogne ocu, Matija Kopić i njegov tim napravili su aplikaciju kojom se mogu koristiti mali proizvođači, ali i velike farme, a korištenjem aplikacije značajno se smanjuju troškovi praćenja rada te se lakše i konkretnije prati razvoj poslovanja. Ulazak moderne tehnologije na farme tako je mladoj ekipi Farmerona otvorio vrata poslovnog uspjeha koji su prepoznali strani investitori. O mladićima koji vrijede milijune već se pisalo na stranicama Glasa Slavonije, a u ljeto prošle godine Matija Kopić rekao je kako im je već i ponuđen ozbiljan novac za preuzimanje Farmerona, ali su ponudu odbili.

- Razgovori s investitorima bili su iscrpljujući, ali među prvima smo krenuli u ovakvu priču i nije bilo teško uvjeriti ljude u potrebu za investiranjem. Ovaj novac u najvećoj mjeri iskoristit će se za razvoj prodajnih timova u SAD-u gdje ćemo zaposliti nekoliko desetaka ljudi, a developerska baza ostaje u Osijeku gdje ćemo zaposliti još pet ili šest ljudi do kraja godine, rekao je Kopić skromno naglasivši kako ovakav priljev novca nije neki veliki uspjeh, nego samo mali korak kojim se omogućuje daljnji rad i razvoj aplikacije.

Ivan SEKOL
na 450 farmi diljem svijeta

U razvijenijim zemljama moderno upravljanje farmama sve je češće pa umjesto gumenih čizmi i radnih rukavica farmeri koriste laptope, tablete, pametne telefone i ostalu modernu tehnologiju. Programsko rješenje Farmeron našlo je put do 450 korisnika diljem svijeta, a nakon ove značajne financijske injekcije ta će se brojka, lako je prognozirati, brzo povećavati.

Matija Kopić

pokretač Farmerona

Ovakav priljev novca nije veliki uspjeh, nego samo mali korak koji omogućuje daljnji rad i razvoj

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike