Regija
ODRŽANO 13. PROGLAŠENJE DOBITNIKA NAJULOVA SLAVONIJE I BARANJE

Najribič Stjepan Đurin iz Belog Manastira
Objavljeno 13. travnja, 2012.

OSIJEK - U organizaciji Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije, Glasa Slavonije i Glasa lova i ribolova, u prostorijama ribolovne zajednice u Osijeku 11. travnja održano je svečano proglašenje najboljih ribiča i najulova za 2011. godinu.

U protekloj ribolovnoj godini za titulu najribiča i najvećeg ulova ribe natjecao se veliki broj ribiča iz cijele istočne Hrvatske, a nagrađeni su ribiči u 36 ribolovnih kategorija.

Za najboljeg ribiča 2011. godine proglašen je Stjepan Đurin iz Belog Manastira za ulov smuđa od 15,80 kilograma, a on i svi prvoplasirani dobili su vrijedne nagrade brojnih sponzora poput ribičkog pribora.

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, tom je prigodom, između ostalog, rekao da su svi ulovljeni primjerci riba pokazatelj bogatstva ribljeg fonda, odnosno ribolovnih voda, posebice u ovom dijelu Hrvatske, na osnovi kojih se dolazi do saznanja o mogućnostima sportskog ribolova i ribolovnog turizma, kojemu se treba i može posvetiti više pozornosti.

Trinaesta dodjela nagrada i priznanja za ulove velikih riba za proteklu godinu pokazala je da u slavonsko-baranjskim ribolovnim vodama žive vrijedni kapitalni primjerci isto tako značajnog broja ribolovnih vrsta. B. Katava

Najčitanije iz rubrike