Regija
PROMJENU NAZIVA PEJAČEVIĆEVOG TRGA U NAŠICAMA ZATRAŽIO GRADSKI ODBOR HDZ-A

Glavnom trgu ime Franje Tuđmana
Objavljeno 16. ožujka, 2012.
NAŠICE - Komisija za određivanje imena ulica i trgova Grada Našica većinom glasova prihvatila je prijedlog promjene naziva Pejačevićevog trga u Trg dr. Franje Tuđmana na inicijativu Gradskog odbora HDZ-a Našice i grupe građana. Za promjenu trga glasovali su predsjednik Komisije Krešimir Kašuba te članovi Mirko Walter i Ivica Pintarić, a članovi Silvija Lučevnjak i Dalibor Kraljik - protiv.
Predsjednik Komisije Kašuba kazao je da su inicijatori promjene trga u obrazloženju naveli da bi to bilo primjereno s obzirom na Tuđmanov doprinos u uspostavi samostalne hrvatske države.
- Inicijativa kruga građana za promjenu imena trga stara je nekoliko godina, a Gradskog odbora HDZ-a godinu i pol. Inicijatori ističu da to nije atak na Pejačeviće, već smatraju da je sazrelo vrijeme da glavni našički trg nosi ime dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja i prvog predsjednika Hrvatske - kazao je Kašuba.
Komisija za određivanje imena ulica, trgova i naselja prijedlog za promjenu Pejačevićevog trga u Trg dr. Franje Tuđmana podnijet će Gradskom vijeću Našica da se uvrsti na dnevni red sjednice koja je sazvana za 20. ožujka.
Prijedlog za promjenu glavnog našičkog trga i jednog od najljepših u Hrvatskoj naišao je na neodobravanje Gradske organizacije SDP-a Našica. Iz SDP-a navode kako taj prijedlog nije pogodan u sadašnjoj krizi te da nema ni jednog opravdanog razloga za užurbano mijenjanje imena središnjeg gradskog trga. U priopćenju SDP apelira na gradske vijećnike da ne donesu prenagljenu odluku o promjeni imena trga dok se građanima ne pruži prilika da izraze svoje mišljenje.

Snježna FRIDL

SVA PREIMENOVANJA TRGA
Ideje za promjenom naziva glavnog našičkog trga postoje već godinama i dolazile su od političkih stranaka. Prije točno godinu dana našički HSLS predložio je da se Pejačevićev trg preimenuje u Trg pape Ivana Pavla II. A 2010. godine tadašnji član Vijeća Mjesnog odbora Zvonko Brkić (SDP) predložio je da se Pejačević trg preimenuje u Trg hrvatskih branitelja, dok se Ivan Juričević iz HDZ-a zauzeo za Trg Franje Tuđmana ili Trg kardinala Kuharića.
No tadašnji zagovornici preimenovanja Peječevićevog trga samo su izrazili želju i uspjeli skrenuti pozornost na sebe, jer službena procedura nije pokrenuta. Sve do danas.
Možda ste propustili...

DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski teren u centru Virovitice

150 GODINA ORGANIZIRANOG VATROGASTVA U POŽEGI

Vatrogasci 150 godina aktivni i požrtvovni u životu grada

Najčitanije iz rubrike