Regija
OSIGURANA NEPOVRATNA 66.362 EURA

Potpore u turizmu nova mjera Grada
Objavljeno 23. studenog, 2023.
VUKOVARPročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić na konferenciji za medije predstavila je novu mjeru Grada Vukovara - nepovratne potpore u turizmu.

Grad u petak, 24. studenoga, objavljuje javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora u svrhu podizanja kvalitete turističke ponude na području Vukovara. Pročelnica Bilić pojasnila je kako se potpore dodjeljuju za sufinanciranje troškova nastalih u 2023. godini, a za tu svrhu u gradskom su proračunu osigurana 66.362 eura. Korisnici nepovratne potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva - trgovačka društva, obrti, zadruge i samostalne djelatnosti koji su Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva definirani kao subjekti malog gospodarstva, a bave se djelatnošću iz područja i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu – registrirani privatni iznajmljivači koji imaju prijavljeno prebivalište na području grada Vukovara. Prihvatljivi su korisnici oni koji obavljaju djelatnost iz područja turizma na području grada Vukovara, a ako korisnik obavlja gospodarsku djelatnost na područja grada i izvan njega, potpora se može koristiti samo za djelatnost iz područja turizma na području Vukovara organiziranu kroz posebnu poslovnu jedinicu i odvojeno knjigovodstvo. Maksimalni iznos potpore po korisniku je 70 % prihvatljivih troškova - najviše do 2500 eura, a minimalni je iznos 200 eura.

Predviđene su 3 mjere: marketinške aktivnosti, oglašavanje, certifikat za smještajne objekte (ekocertifikati), edukacije i dr.; opremanje i uređenje smještajnih kapaciteta te njihovih pratećih sadržaja (obnova, rekonstrukcija i opremanje smještajnih kapaciteta), hortikulturno uređenja okoliša i sl.; razvoj aktivnih oblika turizma (kupnja bicikala, električnih bicikala, biciklističke opreme, romobila, električnih romobila i druge ekološki prihvatljive opreme koja služi za razvoj aktivnih oblika turizma). Javni poziv bit će otvoren do utroška proračunskih sredstava. Zahtjevi za dodjelu nepovratnih potpora razmatrat će se prema redoslijedu zaprimanja.

Pročelnica Bilić istaknula je kako vjeruje da će mjera biti prepoznata jer su samo ove godine na području Vukovara otvorena 22 nova smještajna objekta. D.K.
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI UDRUGE DARNA

U Aleji lipa 14. križni put

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE POSJETA I SADRŽAJA, VEĆI PRIHODI

Vukovarski vodotoranj je
obišlo 327.218 posjetitelja

2

STABILNIJA ISPORUKA I MANJI GUBICI

Naselje Šećerna dobiva novu vodovodnu mrežu

3

DONACIJA TIROLSKIH VATROGASACA

JVP Našice dobio vatrogasno vozilo