Osijek
PROSLAVLJEN DAN GČ TVRĐA I CRKVENI GOD

Program kojim su pokazali kako se poštuje susjedstvo
Objavljeno 29. rujna, 2023.

Gradska četvrt Tvrđa četiri je dana (od 28. rujna do 1. listopada) slavila Dan GČ i crkveni god sv. Mihaela arkanđela sa svečanim programom na brojnim lokacijama.

Edukativna radionica Unikoma Eke City legos i PU OBŽ Biciklirajmo biciklističkom u OŠ Vijenac, obilježavanje 200. godišnjice rođenja Oca Domovine Ante Starčevića i izložba Prizori s ljetovanja u Državnom arhivu Osijek, natjecanje u belotu, samo je mali dio bogatog programa koji su priredili u toj gradskoj četvrti.

Ispred udruge HVIDRA održano je natjecanje u kuhanju fiša, odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima te otvorena izIožba fotografija Hrvatski branitelji s Vijenca u obrani Hrvatske u sjedištu GČ Tvrđa.

- Pripremili smo bogat program, među ostalim predstavljanje udruga, turistički obilazak Tvrđe te turistički obilazak osječkih parkova, memorijalni malonogometni turnir Robert Kremsner- Robi, košarkaški turnir i još mnogo toga - istaknuo je Damir Šebo, predsjednik GČ Tvrđa, na svečanoj sjednici Vijeća te gradske četvrti.

Uime Grada Osijeka Dan GČ Tvrđa čestitao je Dragan Vulin, istaknuvši kako je Grad partner ovoj gradskoj četvrti u realizaciji niza projekata, od kojih je istaknuo projekt obnove Tvrđe.

Nastupila su djeca iz DV Stribor, OŠ Vijenac, TEEN zbor Instituta za zborsku glazbu Polifonija, predstavile su se udruge koje djeluju u toj gradskoj četvrti, središnja svečana sveta misa u povodu proslave crkvenog goda služena je u crkvi sv. Mihaela, a Vokalni ansambl Brevis priredio je koncert ispred Kulturnog centra. V. Latinović

Možda ste propustili...

BORNA & NIKO BILANDŽIĆ - BRAĆA, SPORTAŠI, STUDENTI

Borci uz pobjedničke pojase i medalje žele i fakultetske diplome

JELENA KOVAČEVIĆ & DOMAGOJ SUŠAC - UMJETNICI / PROFESORI / PARTNERI

Kad si umjetnik, onda si to 24 sata. Mi nikad ne dođemo kući s posla

HRVATSKA LUTRIJA U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE

Umirovljenici zaigrali Bingo i Sretno kolo, dijelile se i nagrade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBORKA & GREGOR PAVOŠEVIĆ - MAMA / SIN / HEROJI SVAKODNEVICE

Gregor se trudi svaki dan, od njega se može puno naučiti

2

IVANA & MLADEN SIBER - SNAHA / SVEKAR / VINARI

Apotekarici iz Zagreba tajne vinarstva otkriva stomatolog iz Osijeka

3

OBILJEŽAVAMO DAN GRADA

Besplatan je prijevoz, slobodno u kazališta, galerije i na bazene