Gastro
24. I 25. LIPNJA U BARANJI

Vinatlon - manifestacija za koju se traži čaša više!
Objavljeno 13. lipnja, 2023.

Vinoljupci neće dugo čekati na iduću vinsku poslasticu! Već idući vikend, 24. i 25. lipnja u Baranji vas očekuje Vinatlon koji ove godine nudi nešto opširniji program. Uz kratka i zanimljiva vinska svjedočanstva, izložbe, bogatu ponudu baranjskih gastro delicija te gostovanja vinskih znalaca iz cijele regije, program je upotpunjen konferencijom „Vinski turizam – lokalni pristup i europske perspektive“ koja će se održat 23. lipnja u novoj vinariji Belje u Kamencu. Uoči konferencije brojni će gradovi i općine s istoka Hrvatske potpisati Povelju o suradnji vinskih destinacija „Inter Vitis – Povelja o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma“ s drugim vinskim europskim vinskim regijama. Prilika je to da svoja iskustva o vinu i turizmu, vinu i baštini te vinu i destinaciji iznesu sudionici konferencije iz Hrvatske i susjednih zemalja, a domaćin će se predstaviti radionicom Vino i gastronomija na baranjski način.

Za posjetitelje se Stari podrum Belja u Kneževim Vinogradima otvara u petak u 19 sati kada će se dodijeliti diplome najboljima na prestižnom ocjenjivanju vina „Šampion Dunava“. Kako i priliči kulturom i tradicijom bogatoj Baranji, neizostavan je i kulturno-umjetnički program koji će posjetitelji pratiti kušajući najbolja vina s Dunava s „Najdužeg vinskog stola“.

I sve to, tek je zagrijavanje za Vinske sportske igre koje slijede u subotu, 24. lipnja 2023. godine u Reformatorskom surduku u Zmajevcu. Već u 10 sati se otvara „Vinski krug“ nudeći posjetiteljima obilazak viske ceste Baranje u pratnji turističkih vodiča te obilazak Parka prirode Kopački rit vožnjom brodom.


U 15 sati starta Vinatlon, jednako kao i prethodnih godina – Bačvatlonom – poznatim baranjskim sportom jednako atraktivnim ženama i muškarcima kao i svim generacijama.

Bačve su spremne, prijave su još uvijek u tijeku, a najspretnije i najsnažnije ekipe u guranju vinske bačve uzbrdo neće ostati žedne jer su organizatori i ove godine pripremili mirišljave i tekuće nagrade. Čak i ako se ne okušate u Bačvatlonu, još uvijek su pred vama dobra rashlađena vina ovogodišnjeg Vinatlona koji je otvoren sve do kasnih večernjih sati kada slijedi koncert Gorana Karana i Vagabundo Banda.

 

Na ovogodišnjem Vinatlonu posjetiteljima će se predstaviti vodeći vinari baranjskog vinogorja, nudeći svoja najbolja vina. A kako bi se mogli u potpunosti opustiti i uživati u atmosferi ovogodišnjeg Vinatlona organizatori su vam pripremili „all inclusive“ uslugu.  Osim kotizacije, posjetiteljima iz Osijeka osiguran je i prijevoz, a svoju rezervaciju možete napraviti  već danas na linku Vinatlon. PR

Fotografije: Biljana Bukta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIJEMCI SE SVE VIŠE ŽALE NA KVALITETU PROIZVODA

U čokoladi je sve manje marcipana

2

3