Dome slatki dome
SAJAM OD 26. RUJNA DO 1. LISTOPADA

Novosti u dizajnu, uređenju prostora i dizajnu namještaja
Objavljeno 4. svibnja, 2023.
Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb i festival Zagreb Design Week na istom mjestu

Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb i festival Zagreb Design Week prvi će se put održati na istom mjestu i u isto vrijeme, od 26. rujna do 1. listopada, na Zagrebačkom velesajmu. Sinergijski efekt zajedničkog nastupa tijekom šest dana u sedam paviljona, na ukupnoj površini od 18.000 kvadrata, omogućit će posjetiteljima da na jednom mjestu i u isto vrijeme saznaju sve novosti iz područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti, i to uz jednu jedinstvenu ulaznicu.Jubilarna godina


Ambienta, sajam posvećen namještaju i unutarnjem uređenju, ove će godine ispričati svoju jubilarnu, 50. priču, u novom, raskošnijem ruhu u paviljonima 8a i 9. Priznati i renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci te oni koji prvi put predstavljaju svoj brend u šest sajamskih dana pokazat će najbolje dizajnerske komade, najneobičnije ideje produkt dizajna, mnoštvo inovativnih rješenja i najnovije trendove u uređenju interijera. Koncepcijski osvježena Ambienta kroz tematske cjeline ove godine ispričat će najljepšu priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora. Sajam Ambienta idealna je platforma za predstavljanje snage i potencijala domaće industrije, uz prezentaciju inozemnih brendova, potvrđujući svoj status središnjeg poslovnog događaja u branši, a posjetitelje očekuju brojni sajamski popusti.

ArhiBau.hr jedan je od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regiji, na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rješenja u arhitekturi i graditeljstvu, zajedno s pratećom konferencijom u organizaciji Društva arhitekata Zagreba. Ovogodišnja tema ArhiBau.hr je "Prostor budućnosti/Budućnost prostora". Na sajmu će se predstaviti najnoviji materijali i tehnologije za suvremeno i održivo građenje, održavanje i obnovu zgrada te prostora oko nas. Program konferencije okupit će arhitekte, urbaniste, građevinare i druge stručnjake zainteresirane za istraživanje budućnosti životnih prostora i uloge koju će arhitektura i graditeljstvo imati u oblikovanju našeg svijeta. Konferencija postavlja pitanje kako će se prostori razvijati kako bi zadovoljili potrebe dinamičnog i promjenjivog svijeta te koje se strategije u prostornom planiranju, arhitekturi i građenju mogu primijeniti za oblikovanje održivih, funkcionalnih i otpornijih prostora.

Planiranje


ArhiBau.hr je mjesto susreta struke, prakse i dobavljača te svih koji daju odgovore na brojna pitanja sadašnjosti i budućnosti prostornog planiranja, projektiranja i građenja u Hrvatskoj i regiji, s ciljem odgovora na kompleksno pitanje osiguranja ubrzanog gospodarskog oporavka te zelene tranzicije radi održivijeg razvoja i veće otpornosti društva na buduće krize. Zagreb Design Week dolazi u jubilarnom izdanju. Već deset godina najveći događaj za dizajn u Hrvatskoj predstavlja sva područja dizajna, od produkt dizajna i vizualnih komunikacija preko modnog dizajna, pa sve do dizajna hrane. Središnja će lokacija prvi put biti Zagrebački velesajam, u paviljonu 8, i na vanjskom prostoru. Na do sada najvećoj površini svoje novitete predstavit će dvadesetak najboljih proizvođača namještaja Hrvatske i svijeta. Dizajneri iz Hrvatske i svijeta predstavit će se brojnim izložbama. Ovogodišnja tema "AI &I", "Umjetna inteligencija i ja", bavi se utjecajem umjetne inteligencije na dizajn.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

2

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

3

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce