Autoglas
ID.2ALL

Premijera strujnog koncepta VW-a za manje od 25.000 €
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Serijski model predstavit će se 2025., a proizvodnja će početi godinu kasnije

Volkswagen je predstavio potpuno električno vozilo koje košta manje od 25.000 eura - konceptno vozilo ID.2all. Ima pogon na prednje kotače, doseg do 450 km, inovativne tehnološke značajke kao što su sustav potpore Travel Assist, svjetla IQ.LIGHT, ili Planer rute za električna vozila. Serijski će se model temeljiti na platformi MEB Entry i jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026.- Model ID.2all demonstrira smjer koji smo odabrali za Volkswagen. Želimo se približiti kupcu i ponuditi vrhunsku tehnologiju u kombinaciji s fantastičnim dizajnom. Serijski model ID.2all predstavit ćemo 2025. na svim europskim tržištima. Cilj je početna cijena manja od 25.000 eura - rekao je Thomas Schäfer, izvršni direktor Volkswagena. Razvoj modela ID.2all temelji se na najnovijoj evolucijskoj fazi platforme modularnog električnog pogona (MEB), s kojom u Volkswagenu žele postaviti nove standarde u pogledu tehnologije i svakodnevne upotrebljivosti.

ID.2all opremljen je posebno učinkovitim pogonom, baterijom i tehnologijom punjenja. Ima snažan električni motor sa snagom od 166 kW/226 KS i imat će domet do 450 kilometara izračunat prema WLTP-u. Volkswagen također ponovno stavlja veći fokus na dizajn te će se temeljiti na tri stupa stabilnosti, dopadljivosti i entuzijazma.

Što se tiče dizajna eksterijera, tu je simpatičan izgled prednjeg dijela, naglašena dinamika i novi potpis C stupova, a koji je razvijen za prvi Golf. Model ID.2all prvo je vozilo Volkswagena s novom interpretacijom tog potpisa. Tu je i karoserija s jasnim i moćnim stavom na kotačima, simpatičan izgled prednjeg dijela, mnogo dinamike i bezvremenska elegancija.

Unutra je prostran i kvalitetnog je izgleda. Interijer se također oslanja na jasan dizajn i odlikuju ga visokokvalitetan izgled, intuitivan infotainment sustav s klasičnom kontrolom glasnoće i odvojenim upravljačkim dijelom klima-uređaja. Prtljažnik nudi od 490 do 1330 litara, vrijednost koja premašuje one u višim klasama vozila.

Milan Bugarić
VW-ova UTRKA DO 2026. GODINE
Serijski model ID.2all jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026. Samo ove godine predstavit će novi ID.32, ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom3 i ID.74. Nakon toga 2026. godine slijedi kompaktni električni SUV, a unatoč svim izazovima, Volkswagen radi i na električnom vozilu po cijeni nižoj od 20.000 eura.