Novosti
MOST PREDLAŽE

Tri mjere za razvoj turizma u Slavoniji
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Osječki Most u srijedu je na konferenciji za novinare predstavio mjere za poticanje turističkog razvoja Slavonije, Baranje i Srijema. Predsjednik Mosta Božo Petrov istaknuo je da je inicijativa pokrenuta s lokalne razine te da je riječ o tri konkretne mjere koje otvaraju 500 radnih mjesta, uz ulaganje od 1,5 milijuna eura.

- Višestruka je mogućnost vraćanja uloženog i nema roka trajanja, što je ključno - tvrdi Petrov, navodeći kako je prva mjera vezana uz Zračnu luku Osijek i njezino stavljanje u puni pogon i turističku funkciju.

Prema njegovim riječima, druga je mjera vezana uz povećanje broja dolazaka za 6000, odnosno povećanje za 30 tisuća noćenja u Slavoniji, a treća je vezana uz gastronomski turizam jer, kaže Petrov, Slavonija ima kapacitet postati top-destinacija za gastroturizam i to ju može preporoditi.

Stručnjak za područje turizma Đani Bunja smatra kako je potrebno prekinuti posvemašnju neozbiljnost kojom se pristupa turizmu i svaka razvojna inicijativa mora doći s lokalne razine. T.P.
Možda ste propustili...

UBIO JE TRI OSOBE U TENJI: REIHL-KIRA, ZOBUNDŽIJU I KNEŽEVIĆA

Gudelj izlazi na uvjetnu slobodu?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UBIO JE TRI OSOBE U TENJI: REIHL-KIRA, ZOBUNDŽIJU I KNEŽEVIĆA

Gudelj izlazi na uvjetnu slobodu?

2

ŠEFOVI DIPLOMACIJE HRVATSKE I SRBIJE

Grlić Radman i Dačić: Suradnja Hrvatske i Srbije u interesu je obje države

3

LAŽNI MAILOVI PRISTIŽU S RAZLIČITIH ADRESA

Porezna uprava upozorava na lažne poruke e-pošte o povratu ili potrebi uplate poreza