Crna kronika
VELIKA POTRAGA U SPLITU

Svi traže luđaka, crnim Golfom 7 udario policajca
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Za dana VW Golf je pronađen, a do zaključenja teksta njegov 29-godišnji vlasnik iz Solina nije

Splitski su policajci na nogama, svi traže luđaka za upravljačem crnog Golfa koji je namjerno pregazio i teško ozlijedio 20-godišnjeg policajca u Ulici Domovinskog rata, oko 00.50 sati, u srijedu. Riječ je o 29-godišnjem Ivanu Božiću iz Solina. Policajci su u ranim poslijepodnevnim satima pronašli Golf s vidljivim oštećenjima na haubi, no 29-godišnjaka nisu.- Iz do sada utvrđenih činjenica, osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem kao osumnjičenik je IVAN BOŽIĆ, rođen 1993. godine. U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom. Molimo građane da ako uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, nego o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Ako raspolažete s informacijama o toj osobi, ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti, molimo da o tome odmah obavijestite policiju na broj 192 - priopćili su iz splitske policije, nakon pronalaženja Golfa na kućnoj adresi 29-godišnjaka. Policajac je tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa namjeravao zaustaviti Golf, no, vozač je dodao gas i vozilom udario u policajca te pobjegao. Do zaključenja teksta teško ozlijeđeni policajac bio je stabilno, ali još uvijek je životno ugrožen.

Sindikat policije Hrvatske oglasio se o ovom slučaju te traže da se napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva.

- Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje novi napad na policijskog službenika. Naime, 20-godišnji prometni policajac zadobio je teške i za život opasne ozljede, zato što ga je nepoznati vozač pregazio vozilom kad ga je pokušao zaustaviti. SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, pa da se na taj način dodatno smanji broj takvih napada. Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuju i težine ozljeda. Ozlijeđenom kolegi želimo brz oporavak, a policijskim službenicima koji provode kriminalističko istraživanje, neka pronađu počinitelja u što kraćem roku - poručili su iz Sindikata policije Hrvatske.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike