Regija
U BARANJI NESIGURNIJE PROMETOVANJE

Popuštanje mjera donijelo i više prometnih nesreća
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
BELI MANASTIRU prvih pet mjeseci ove godine na području Baranje dogodile su se 22 prometne nesreće više nego u istom razdoblju prošle godine. Najvjerojatniji je razlog njihova povećanja popuštanje mjera jer je u dijelu tog prošlogodišnjeg razdoblja na snazi bila djelomična zabrana međuopćinskog, odnosno međužupanijskog prometovanja bez odgovarajuće dozvole.

- U 2021. godini na području PU Beli Manastir evidentirane su ukupno 94 prometne nesreća, od čega je jedna bila s poginulom osobom, 23 s ozlijeđenom, a 70 s materijalnom štetom. Prošle godine u istom razdoblju nije bilo poginulih osoba, ozlijeđena je jedna osoba manje, a manje je bilo i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom - priča Žarko Jurak (na slici), policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu PP Beli Manastir, naglašavajući kako je ove godine 20 osoba zadobilo lake ozljede, a četiri teške, što je također povećanje u odnosu prema prošloj godini.

Najviše prometnih nesreća dogodilo se na području Belog Manastira, a slijede Bilje i Darda. Prema danima u tjednu, vozači su manje oprezni bili petkom, a tek nešto manje srijedom. Zanimljivo je da vozači najčešće griješe između 12 i 16 sati. Ističe kako se najveći broj prometnih nesreća dogodio zbog neprilagođene i nepropisne brzine kretanja vozila, nepropisnog kretanja kolnikom te nepoštovanja prednosti prolaska. Alkoholizirani vozači skrivili su 17 prometnih nesreća. Što se prekršaja tiče, ukupno su utvrđena 824 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila te 72 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

- Upozoravamo vozače da poštuju prometne propise te da ne čine prometne prekršaje kako ne bi bili crna statistika u cestovnom prometu. Isto tako savjet je da prije nego što sjednu za upravljač svog vozila dobro razmisle i neke svoje probleme ostave sa strane, isključivo kako bi sačuvali sebe i druge sudionike u prometu - poručuje Jurak, pozivajući vozače da na put kreću odmorni i brzinu prilagode uvjetima na cesti.

Uspoređujući samo svibanj prošle i ove godine, važno je istaknuti kako se lani dogodilo 12 prometnih nesreća manje nego ove godine. I. Getto
Možda ste propustili...

GRADSKO VIJEĆE DONJEG MIHOLJCA

Povjerenstvo za procjenu šteta

DODIJELJENI CERTIFIKATI "PROIZVOD HRVATSKOG SELJAKA"

Na tržnici u Vukovaru velika ponuda domaćih proizvoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČLANOVI PLEMIĆKIH OBITELJI PEJACSEVICH, ADAMOVICH, KEGLEVICH I ELTZ

U Našicama najveće okupljanje slavonske "plave krvi" do sada

2

DESETLJEĆIMA MISLILA DA SU TEGOBE OD ALERGIJA

Tekst u "Glasu Slavonije" nakon 40 godina otkrio dijagnozu

3

ČEKAJU SE REZULTATI ANALIZE VODE

Nezapamćen i zagonetan pomor ribe u rijeci Karašici