Novosti
JEDINA PREŽIVJELA NESREĆU

Djevojka uskoro izlazi iz bolnice
Objavljeno 29. siječnja, 2020.

Doris Cukrov (21), jedina koja je preživjela stravičnu prometnu nesreću u kojoj je poginulo troje mladih početkom ovog mjeseca u Osijeku, uskoro bi mogla izići iz bolnice.


- Pacijentica se dobro oporavlja te se planira otpust iz bolnice na kućno liječenje - doznajemo iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek.


Doris Cukrov bila je u BMW-u u kojem su 4. siječnja poginuli Bruno Barišić (20), suvozač Mihael Horvat (24) i Ena Svalina (25), u Ulici cara Hadrijana u Osijeku. Mladi su u ranim jutarnjim satima krenuli iz ugostiteljskog objekta u Trpimirovoj ulici, a vozač je izgubio nadzor nad vozilom, zbog brzine neprilagođene stanju i uvjetima na cesti. BMW je sletio s ceste i zabio se u drvo, a od siline udara se prepolovio. Vatrogasci, koji su pozvani u pomoć, u spašavanju unesrećenih zatekli su užasan prizor. Od četiri osobe u vozilu samo je Doris pokazivala znakove života, a ostalih troje mladih preminulo je na mjestu nesreće.


Nakon što je Doris zbrinuta u osječkoj bolnici, dr. Ivan Jurić, dežurni anesteziolog, za medije je rekao da je djevojka na respiratoru te da su njezine ozljede teške, ali da je potpuno zbrinuta i liječnici su se nadali dobrom ishodu. "Ima ozljede mozga, prsišta, trbuha, kostiju... Osiguran je dišni put, nadoknađena izgubljena tekućina, a ostalo se prati", kazao je dr. Ivan Jurić te dodao da su obavljene samo manje intervencije šivanja te repozicija iščašenog ramena.


Zbog stravične prometne nesreće u kojoj su život u sekundi izgubile tri mlade osobe 7. je siječnja u Osijeku bio proglašen dan žalosti, a postavljala su se i pitanja društvene odgovornosti mladih i njihovih roditelja.
Nakon nesreće saznalo se i da je mladi Bruno Barišić vozio bez položenog vozačkog ispita. Razna su bila nagađanja o tome što se dogodilo te noći i ranog jutra i tko je odgovoran, no što je istina i što se prije nesreće točno dogodilo, policija utvrđuje istragom. Na žalost, ni jedna istina neće vratiti tri izgubljena mlada života. S.Lacić
Možda ste propustili...

NA RESPIRATORU 24 PACIJENTA

Stožer: 250 novozaraženih, dvoje umrlih

ISPUNJENE PRETPOSTAVKE ZA AKTIVIRANJE INSTRUMENTA SURE

Za spas radnih mjesta 100 milijardi eura