TvObzor
UNFROSTED: THE POP-TARTS STORY

Bizarni, besmisleni svijet u kojem Seinfeld nije duhovit
Objavljeno 10. svibnja, 2024.
KOMEDIJA. REŽIJA: JERRY SEINFELD. GLUME: JERRY SEINFELD, MELISSA MCCARTY, HUGH GRANT, JIM GAFFIGAN, AMY SCHUMER

Kao jedan od onih fanova serije "Seinfeld" koji su gledali seriju i kad se originalno emitirala 1990-ih i bezbroj puta od tada, bila sam uzbuđena što se Jerry Seinfeld odlučio okušati kao redatelj filma.



I stigao je film "Unfrosted: The Pop-Tarts Story" na Netflix. Teško je definirati kakav dojam ostavlja, osim da je više nego jasno da nije duhovit - čak ni ako ga promatramo s vrlo plitkog aspekta glupave američke komedije. Dok ga gledate, pozornost privlače neke reference na seriju "Seifeld" (recimo, Bill Burr u ulozi J. F. K.-a govori gotovo identično kao Steinbrenner), ali i drugi detalji iz američke pop-kulture (dva glumca iz serije "Mad Men" bivaju pozvana da naprave reklamnu kampanju). Sam po sebi, film je onakav kakvom su Jerry i George onomad opisivali svoju seriju NBC-ju: ni o čemu.

Trebao bi to biti film o rivalstvu dvaju divova koji proizvode pahuljice za doručak, Kellogg‘sa i Posta, koji započnu hladni rat oko toga tko će prvi na tržište staviti novi proizvod: Pop-Tart (tostirani sendvič s džemom). Seinfeld je film napisao u vrijeme pandemije, jer mu je bilo dosadno (citiram), a potom ga je režirao, producirao i odigrao glavnu ulogu. U mješavini stvarnih i izmišljenih likova, on tumači jednog od izmišljenih, Boba Cabanu, koji radi za Kellogg‘s. Poziva svoju nekadašanju partnericu, NASA znanstvenicu Donnu Stankowski (M. McCarthy), da mu pomogne usavršiti Pop-Tart. Njihova konkurencija je (stvarna osoba) Marjorie Post (A. Schumer), kći osnivača tvrtke Post Cereal (današnji General Foods). I tu počne nešto što su oni zamislili da je ludo smiješna situacijska komedija...

Jerry je film zasnovao na svojoj stand-up točki o Pop-Tartsu, a poznato je da on ne mari ni za što o čemu priča. Njegovo golemo bogatstvo toliko ga izolira od stvarnog svijeta da si može priuštiti da bude osoba koju boli ona stvar ama baš za sve. Na žalost, režijom ovog filma pokazao je da nema ni oko, ni tajming, ni anarhistički duh da mu uspije komedija ove vrste. Što je najgore, u ovom filmu nema nimalo strasti. Preskočite.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

POSLASTICA ZA LJUBITELJE INTELIGENTNE ZABAVE

Posljednja epizoda kviza Joker

U KINIMA ZAIGRALA OBITELJSKA KOMEDIJA “IMAGINARNI PRIJATELJI”

Svijet u koji morate vjerovati da biste ga vidjeli

DOKUMENTARNA SERIJA “PRIRODA I PRIJATELJICE”

Utočišta za najljepši mogući odmor

Najčitanije iz rubrike