Regija
SVETIŠTE BOŽJEG MILOSRĐA

Prvosvibanjski 5. Susret obitelji
Objavljeno 27. travnja, 2024.
Molitva sv. Josipu i misa za obitelj, moguće je i roštiljati, kao i kampirati već dan ranije
ĐAKOVO/OVČARA



Dok će neki Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, koji je ove godine u srijedu, obilježiti, posluži li vrijeme, na nekom izletištu u prirodi uz roštilj i pivo, neki na dvorišnim roštiljadama, ima ih koji će toga dana u svetište – Svetište Božjega milosrđa na Ovčari pokraj Đakova.

Već petu godinu zaredom to svetište organizira drukčiji prvosvibanjski susret - Susret obitelji s djecom, mladima, kao i starijima, uz molitvu, svetu misu, druženje...

Program počinje u 10 sati molitvom sv. Josipu za obitelji, a u 11 sati sveta je misa za obitelji. U podne je ručak, a druženje je do večernjih sati. I na ovom prvosvibanjskom susretu može se roštiljati, i to u vlastitoj režiji, a za ostale je osiguran obrok – cijena je dobrovoljni prilog, a za djecu je besplatno. I ovdje je moguće neradni 1. svibnja dočekati kampiranjem, i to dan ranije, u utorak, 30. travnja, a prijave za sudjelovanje primaju se na broj 091 3333 031.

I tom će se prilikom potvrditi da je Svetište Božjega milosrđa na Ovčari, udaljeno od Đakova 15-ak kilometara, duhovna oaza vjernika, uronjena u prekrasnu prirodu toga dijela Đakovštine, na području Općine Levanjska Varoš. Prvo je to hrvatsko svetište Božjega milosrđa, a 2020. godine obilježilo je prvo desetljeće postojanja. Okuplja na tisuće vjernika, pogotovo na svetkovinu Božjega milosrđa, na Mladi Uskrs. Svetište na Ovčari pohode vjernici željni blizine i osobnog iskustva Boga. Ishodište je to vjere, duhovnosti, molitve, duhovnih susreta, razgovora, duhovnih vježbi, hodočašća... Svetište je donijelo i novi život nevelikoj Ovčari sa samo 18 stanovnika, a nekada ih je bilo više od 300.

Podsjetimo kako je Pokret Božjeg milosrđa djelovanje počeo na temelju Isusove želje upućene sv. Faustini da svaka duša jača svoje pouzdanja u Njega.

Suzana Župan
Iskustvo u Krakovu
Ova pobožnost proširila se među vjernicima, a svetište je nastalo entuzijazmom vlč. Marina Kneževića, koji je dublje iskustvo Božjega milosrđa doživio u Poljskoj, u tamošnjem svetištu Božjeg milosrđa, odakle se proširila svijetom. Donio ju je na područje Đakovačko-osječke nadbiskupije, odabravši za duhovni centar Ovčaru.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike