Regija
PRIZNANJA ZA DESETERO LAUREATA

Grad Đakovo nagrađuje najzaslužnije pojedince i kolektive
Objavljeno 7. svibnja, 2024.

Vezani članci

PROGRAM PROSLAVE

Dan grada uz Dobro je činiti...

U povodu Dana grada na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, 8. svibnja, u kinodvorani Centra za kulturu, zaslužnim pojedincima i kolektivima bit će dodijeljena gradska priznanja. Ove je godine desetero laureata, a primit će pojedinačnu i skupnu Godišnju nagradu Grada Đakova, dok će njih sedmero primiti Povelju zahvalnosti.

Zaslužnim pojedincima, udrugama, kolektivima, klubovima i drugima s područja Đakova i prigradskih naselja Grad time odaje zahvalnost za sve što čine u različitim područjima njegova života - od gospodaarstva, kulturnoga, sportskoga, društvenoga i drugog života.

Godišnja nagrada Grada Đakova, pojedinačna, dodjeljuje se ove godine sestri Svjetlani Paljušević za 50 godina glazbenog djelovanja i promicanja glazbene kulture u odgoju, obrazovanju, kulturnom i društvenom životu grada Đakova, kao i Enrihu Merdiću za doprinos očuvanju i promicanju folklora, tradicije i kulturne baštine.

Godišnja nagrada Grada Đakova, skupna, dodjeljuje se ove godine Foto-kino klubu Đakovo za doprinos u promoviranju fotografskog i filmskog stvaralaštva na području grada Đakova.

Povelja zahvalnosti dodjeljuje se Rukometnom klubu Đakovo za 70 godina rada, Košarkaškom klubu Đakovo za 50 godina djelovanja, kao i Kulturno-umjetničkom društvu Šokadija Budrovci za 40 godina djelovanja i za doprinos u očuvanju lokalnih običaja i tradicijskih vrijednosti. Povelju zahvalnosti Grada Đakova ove će godine primiti i Budrovac iz Budrovaca, obrt za dimnjačarske usluge i završne radove, jedini dimnjačarski obrt na području grada i cijele Đakovštine, i to za 40 godina obavljanja toga posla, a primit će ju i Đakovačke mažoretkinje Kulturno-umjetničkog društva Sklad, i to za 30 godina rada.

Povelju zahvalnsoti primit će i Jozo Glavurdić, dobrovoljni davatelj krvi, za iskazanu humanost, kao i Perica Marinović, također dobrovoljni davatelj krvi, također za iskazanu humanost. S.Ž.
Možda ste propustili...

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

U lipnju “Nema sela nad Babine Grede”

OPĆINA FERIČANCI PROSLAVILA SVOJ DAN I BLAGDAN DUHOVA

Priznanja Zvonku Brkiću i Antunu Šipošu

Najčitanije iz rubrike