Crna kronika
SLAVONSKI BROD

22-godišnji Ukrajinac ubio sunarodnjaka, određen mu pritvor
Objavljeno 25. travnja, 2024.

Dvadesetdvogodišnjem Ukrajincu koji je u utorak ubio 47-godišnjeg sunarodnjaka u Ulici Ante Starčevića u Slavonskom Brodu određen je istražni zatvor. Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i od ometanja kaznenog postupka, odnosno mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Sudac istrage odredio mu je pritvor zbog opasnosti od bijega, no drugi prijedlog odvjetništva nije prihvatio. I kod suca istrage, kao i u odvjetništvu, Ukrajinac se branio šutnjom.

- Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva. Osnovanost sumnje temelji se na kaznenoj prijavi, na temelju obdukcije, nalazu sudsko-medicinskog vještaka, te službenih zabilješki i obavljenih informativnih razgovora s četiri ukrajinska svjedoka - doznajemo od suca Nenada Vlašića, glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Prije negoli je odveden sucu istrage 22-godišnjak je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


- Tijekom ispitivanja okrivljenik je iskoristio zakonsku mogućnost obrane šutnjom. Državno odvjetništvo donijet će rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva, i to na način da je 23. travnja od 12 do 15.05 sati u iznajmljenom stanu u Slavonskom Brodu usmrtio oštećenika. Tijekom istrage ispitat će se sve okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela i u tom smjeru će se provesti svi dokazi - izjavila je za medije Mirela Šmital, glasnogovornica ŽDO-a Slavonski Brod.

Policija je u utorak prvo privela jednu osobu, a nakon dovršetka očevida još tri osobe koje su se povezivale s ubojstvom 47-godišnjaka. Nakon što su svi ispitani, trojica su puštena na slobodu, a 22-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Iako se u medijima spekulira da je 47-godišnjak ubijen u tučnjavi, još uvijek nije sigurno na koji je način preminuo, zbog čega je naložena obdukcija.

Kako doznaje lokalni plusportal.hr, sukob i ubojstvo dogodili su se u unajmljenom stanu u slavonskobrodskoj Starčevićevoj ("Pijanoj") ulici. Prisutno je bilo nekoliko stranih radnika koji su, navodno, u Specijalnim vozilima zaposleni preko češke agencije za posredovanje pri zapošljavanju. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike