Crna kronika
ZATEČENI SU NA KARLOVAČKOM PODRUČJU

Taksijima su prevozili ilegalce
Objavljeno 4. svibnja, 2024.
Policajci koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u razdoblju od 29. travnja do 1. svibnja na području grada Karlovca zaustavili dva taksi-vozila, daruvarskih i zagrebačkih registracijskih oznaka, kojima su upravljali hrvatski državljani u dobi od 45 i 55 godina. Oba vozača imala su uključene taksimetre, ali nisu imala odobrenje za obavljanje autotaksi-prijevoza na području Karlovačke županije, a samo na vozilu daruvarskih registracijskih oznaka bile su vidljivo istaknute oznake "taxi". Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu proslijeđena je obavijest za oba vozača nadležnom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Osim toga, za 45-godišnjaka, vozača taksija daruvarskih oznaka, utvrđeno je da je vozilom upravljao iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije, te je prema njemu postupano i sukladno sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

- Utvrđeno je da su u vozilu prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv oba vozača podneseni su optužni prijedlozi nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o strancima - doznajemo iz karlovačke policije.

Od početka ove godine Policijska uprava karlovačka je protiv osam vozača taksija podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o strancima “zabrana pomaganja državljaninu treće zemlje u nezakonitom prelasku, tranzitu i boravku”, za koji je propisana kazna zatvora do 60 dana ili novčana kazna od 3050 eura za svakog potpomognutog državljanina treće zemlje. Također je kažnjiv i pokušaj navedenog prekršaja. Svih osam počinitelja, vozača taksi-vozila, bili su hrvatski državljani, a u jednom slučaju je uz vozača optužen i suvozač, turski državljanin. S.Lacić
Možda ste propustili...

IZMEĐU ČEPINA I IVANOVCA

Izorao topnički projektil na njivi

ISTRAŽIVANJE ZAGREBAČKE POLICIJE

Zbog dva slučaja paleža auta petero prijavljenih

Najčitanije iz rubrike