Novosti
ZAMJENA SAMO U HNB-U

Kod građana su još 4,4 milijarde kuna
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Od 15. travnja sve aktivnosti zamjene kune u euro obavljat će se na novoj adresi, u Ulici Nikole Jurišića 17 u Zagrebu, izvijestila je u četvrtak Hrvatska narodna banka (HNB), iz koje se doznaje da su kod građana još 4,44 milijarde kuna.



Radno vrijeme šaltera za zamjenu novca bit će od ponedjeljka do petka od 8.30 do 15.30, priopćila je Hrvatska narodna banka. Iz središnje banke podsjetili su građane kako uz osobni dolazak postoji i mogućnost dostave gotovog novca na zamjenu poštom, do iznosa od 15.000 kuna, i to na osobnu odgovornost. "S ciljem izbjegavanja neugodnosti za pošiljatelje, ali i Hrvatsku narodnu banku, za pošiljke iz inozemstva preporučuje se slanje osiguranih pošiljaka u vrijednosnom pismu ili osobni dolazak u sjedište Hrvatske narodne banke", napominju iz HNB-a.



Odgovarajući na upit Hine, iz HNB-a su izvijestili da je od 1. siječnja do 9. travnja ove godine u Hrvatskoj narodnoj banci ukupno zamijenjeno 22,3 milijuna kuna, a na 9. travnja u optjecaju su još uvijek bile 4,44 milijarde kuna. Podsjetimo, od 1. siječnja 2024. novčanice i kovanice kune mogu se zamijeniti isključivo u HNB-u, a prilikom zamjene nema ograničenja količine koja se mijenja ni naknade za zamjenu. Hrvatska narodna banka trajno će mijenjati novčanice kune, a kovanice će se moći zamijeniti u roku od tri godine od dana uvođenja eura, odnosno najkasnije do 31. prosinca 2025. H
Možda ste propustili...

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament

Najčitanije iz rubrike