Kultura
U GODINI U KOJOJ SLAVE 75. ROĐENDAN RADA

Kristina Opačić Vrućina postala prvakinja Ansambla LADO
Objavljeno 7. travnja, 2024.
Kristina Opačić Vrućina nova je prvakinja Ansambla LADO. Dugogodišnja solistica u Ladu je ostvarila impresivnu umjetničku karijeru, a prvakinja jedinog nacionalnog profesionalnog ansambla postala je početkom ožujka ove godine. Njezino umjetničko napredovanje dogodilo se u godini u kojoj LADO obilježava 75 godina umjetničkog djelovanja.

- Rekla bih da sam počašćena, sretna i još više motivirana da svoj posao obavljam najbolje što mogu - skromno i samozatajno komentirala je Opačić Vrućina napredovanje u ovu prestižnu i, za umjetnika Ansambla LADO, odgovornu titulu. O napredovanju je odlučilo Umjetničko vijeće, a Kristina Opačić Vrućina proglašena je prvakinjom Ansambla LADO, budući da se radi o vrsnoj i istaknutoj solistici koja posjeduje najviše razine tehničke i stilske interpretacije jednako stilskih, kao i vokalnih elemenata, uočenih kroz njezine brojne scenske, plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne nastupe.

- Svojim je predanim radom, plesnim i vokalnim kvalitetama te vrhunskim, dojmljivim interpretacijama, profesionalnim pristupom i svakom joj povjerenom zadatku, umjetnica koju krasi iznimna sceničnost i karizma. Opačić Vrućina izvrsno funkcionira kao dio plesnog ansambla, ali i kao umjetnica koja zadane zahtjevne solističke plesne i vokalne uloge odrađuje besprijekorno - ističe Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO.

Posebno se istaknula interpretirajući stilski zahtjevne i u karakteru različite plesove poput "Valpovačkog kola", ""Krčkog tanca", "Međimurske pisane nedelje" i kao mladenka u nagrađivanoj koreografiji "Podravski svati".

Uz Kristinu Opačić Vrućinu, umjetnička napredovanja nisu zaobišla ni Orkestar Ansambla LADO. Glazbenici voditelji dionica, Mario Hajsok i Mladen Trčak, napredovali su u kategoriju glazbenika solista. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike