Regija
U PROVALI I KRAĐI U KUŠEVCU

Žena iz okolice ukrala im čak 200 kg suhoga i zamrznutoga mesa
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
U zaključane je nusprostorije u noći s 18. na 19. ožujka provalila 35-godišnjakinja iz okolice Đakova
KUŠEVAC



Zadovoljstvo činjenicom da su nakon svinjokolje napravili veliku količinu različitih suhomesnatih proizvoda kojima, u prvom redu, namjeravaju počastiti goste na skorašnjoj svadbi svoje kćeri, trajalo je kratko: obitelji iz đakovačkoga prigradskog naselja Kuševac u noći s 18. na 19. ožujka provaljeno je u pomoćne prostorije u stražnjem dijelu dvorišta i ukradeno nekoliko stotina kilograma mesa i prerađevina, kao i druge namirnice i stvari.



Kako doznajemo, pokradeni Kuševčani provalu i krađu prijavili su Policijskoj postaji Đakovo 19. ožujka, a kako nas je u srijedu izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, njezina glasnogovornica Edita Roterbauer, počinitelj je već pronađen, i to u srijedu, 26. ožujka. Preciznije, policija je brzo otkrila - počiniteljicu.

- Riječ je o 35-godišnjoj počiniteljici iz okolice Đakova koja je počinila kazneno djelo provale jer je prostor bio zaključan. Tom prilikom je iz nusprostorija obiteljske kuće u Kuševcu odnijela 150 kilograma suhog mesa, 50 kilograma smrznutog mesa, 200 jaja i druge stvari - rekla je Roterbauer.

Počiniteljica ide pritvorskom nadzorniku, a počinjena šteta je 4000 eura.

Šokantni je to epilog te provale i krađe za koju se početno mislilo da iza njih stoji više počinitelja, a ne samo jedan, i to žena. Očito je bila upućena u svinjokolju u dvorištu kuševačke obitelji, što su sve napravili i gdje su spremili meso i mesne prerađevine, i pod okriljem noći, vjerojatno gotovo cijelu noć, dok je obitelj spavala, polako iznosila meso, kobasice, kulenove seke, kulenove, slaninu i drugo - ili što je već bilo napravljeno - iz nusprostorije, dvorišta, u negdje u blizini parkirano vozilo. Iza kuće, odnosno vrta, put je koji vodi do tamošnjeg dijela đakovačkog jezera Jošave, pa je, pretpostavlja se, to olakšalo pristup dvorištu i nusprostorijama punim mesa i druge hrane.

Kako god, tim je Kuševčanima ukradena roba vrijedna više tisuća eura, jer cijene suhomesnatim proizvodima nisu male. U Udruzi kulinara "Đakovački kulin" kažu kako je trenutačna cijena kilograma kobasica 15-ak eura, a kulenovih seka 25 eura. Cijena kulenu je 35 do 40, a slanini 15 eura. Pečenica se kreće od 20 do 25 eura.

Predsjednik "Đakovačkog kulina" Vlado Ćorić kaže kako je to dosad količinski najveća krađa suhomesnatih proizvoda na ovom području.

- Dosad je znalo biti pronevjera u smislu da netko uzme, a potom ne plati uzetu robu, ali ne krađe ovakvih količina - kaže Ćorić čuvši za razmjere krađe mesa u Kuševcu.

Po Đakovu i okolici dosad je bivalo provala u pušnice kada bi se ukrale znatno manje količine mesnih prerađevina u odnosu na ono što je sve u noći s 18. na 19. ožujka iz kuševačkog dvorišta odnijela 35-godišnjakinja iz okolice, koja je zahvaljujući brzoj reakciji policije otkrivena i ide pritvorskom nadzorniku.

Ćorić dodaje kako aktualne cijene suhomesnatih proizvoda na ovom području vrijede otkako su svinje, bravci, više od tri eura žive vage.

Suzana Župan
Kilogram šunke za Uskrs i do 20 eura
U PU osječko-baranjskoj nisu nam precizirali što je sve bilo među ukradenim suhomesnatim prerađevinama, je li bilo i šunke pripremljene za Uskrs. No cijena joj, kažu u Udruzi kulinara “Đakovaki kulin”, varira od grada do grada, a na đakovačkom je području od 13 do 15 eura, ovisno o obradi, dimljenosti itd. Drugdje se, dodaje predsjednik udruge Vlado Ćorić, kilogram šunke za Uskrs kreće i od 16 do 18, pa i do 20 eura.

Ukrala je i 200 jaja i druge stvari, ukupne vrijednosti 4000 eura. Ide pritvorskom nadzorniku

Možda ste propustili...

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike