Regija
VRTIĆ VRIJEDAN 1,8 MILIJUNA EURA

Počela je gradnja Malog princa, prvog vinkovačkog vrtića nakon 40 godina
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
VINKOVCI - Polaganjem u temelje vremenske kapsule s dječjim crtežima budućeg vrtića mališani Dječjeg vrtića Lenije označili su početak gradnje Malog princa, novog i modernog objekta na koji su Vinkovci čekali dugih 40 godina.



Kako je izjavio gradonačelnik Ivan Bosančić, to je još jedan u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci, čiji će smijeh i žamor s ovog mjesta odjekivati nagodinu u ovo vrijeme, 25. ožujka 2025., za kada su izvođači radova obećali da će Mali princ biti završen.



- Predivan je prizor vidjeti početak gradnje objekta velikog impozantnih 1800 kvadrata u kojemu će svoje mjesto pronaći 176 djece – 140 vrtićke i 36 jasličke dobi u 10 odgojnih skupina. Uz dogradnju još dvaju postojećih vrtićkih objekata, Vinkovci će dobiti 270 dodatnih vrtićkih mjesta - kazao je Bosančić.



- Voljeli bi da ima bazen, penjalicu i klackalicu, i da to sve bude u crvenoj, bijeloj, plavoj i ljubičastoj boji. Želimo da u našem novom vrtiću sva djeca uživaju - kažu vrtićarci Marko, Noemi i Klara, koji su danima vrijedno radili kako bi kapsula bila spremna za svečano polaganje.



- Vjerujem da je ovo jedan od najznačajnijih dana u povijesti predškolskog odgoja u Vinkovcima. Najmlađi je vrtić star 40 godina, pa je izgradnja novog svakako velik korak u predškolskom odgoju. Vjerujem da ćemo uspjeti zadovoljiti potrebe roditelja, dosad smo se snalazili, puno posla odrađuju privatni vrtići, a djece je sve više - kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, gdje je svih 7 vinkovačkih vrtića, Suzana Zidar, dodajući kako je u gradske vrtiće trenutačno upisano 557 djece.



Projekt "Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića Mali princ s kuhinjom u gradu Vinkovcima" vrijedan je više od 1,8 milijuna eura, a za njegovu pripremu pobrinuli su se Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA i Upravni odjel društvenih djelatnosti.



- Gradilište je otvoreno u srijedu, 20. ožujka, trenutačno se stavlja vanjska ograda i radovi se lagano zahuktavaju. Prema projektu, trebali bi biti gotovi unutar 12 mjeseci, što znači do 20. ožujka 2025. – izvijestila je voditeljica projekta, Kristina Jukić iz VIA-e, i dodala da će svi dnevni boravci biti okrenuti prema jugu, što znači da će djeca i zaposlenici imati idealno dnevno osvjetljenje većinu dana.



Izvrsna je i lokacija, u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, odmah pokraj OŠ Ivana Mažuranića, u dijelu grada koji bilježi povećanje broja djece, što se vidi po upisima u školu. Novi će vrtić za roditelje biti veliko olakšanje budući da se najesen očekuje veća potražnja za mjestom nego prijašnjih godina.



- Naši projekti, koji uključuju izgradnju dviju novih škola, jednog dječjeg vrtića te proširenje dvaju postojećih, Naša radost i Stribor, golem su iskorak u investiranju u infrastrukturu obrazovanja. Drago mi je što smo danas ovdje i što ćemo već za godinu dana s ovoga mjesta slušati dječji žamor i smijeh, zadovoljne tete i roditelje koji će svoju djecu dovoditi u novi vrtić - rekao je gradonačelnik Bosančić. Miroslav Flego
Prema projektu, radovi bi trebali biti gotovi unutar 12 mjeseci, što znači do 20. ožujka 2025. godine

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike