Regija
U ĐAKOVU ODRŽAN TRADICIONALNI USKRSNI GASTROFEST

Djeca tražila jaja, odrasli korzirali
Objavljeno 23. ožujka, 2024.

ĐAKOVO - Uskrsni gastrofest u Đakovu, održan protekle subote na korzu, i ove je godine prigodno i živahno pozdravio nadolazeće uskrsne blagdane i kalendarski već započeto proljeće; središnja gradska ulica - šetalište - pulsirala je brojnim šetačima, na tipiziranim drvenim štandovima moglo se kupiti nešto od prehrambenih i drugih proizvoda - cvijeće, rukotvorine i drugo, na ugostiteljskim terasama tražio se stol više, a subotnju špicu ugodnom su učinila i gotovo 22 Celzijeva stupnja.

Organizator Uskrsnog gastrofesta - Turistička zajednica grada Đakova, sa svojim partnerima - Srednjom strukovnom školom Antuna Horvata, Udrugom Kreativa za kulturu te Gradskom knjižnicom i čitaonicom, priredili su program za sve uzraste. Najmlađi Đakovčani, u pratnji svojih roditelja i animatora programa, u Strossmayerovu perivoju radosno su pronalazila skrivena uskrsna jaja, bili su tu i živi zečevi te drugi programi za djecu, a organizator je bila Udruga Kreativa za kulturu.

Istovremeno, odrasli su korzirali između štandova s proizvodima na prodaju, a održano je i više radionica. Tako je održana radionica Čokoladna uskrsna jaja - izrada čokoladnih jaja pod vodstvom SSŠ Antuna Horvata u Kući Reichsmann, a u Gradskoj je knjižnici i čitaonici održana radionica šaranja jaja voskom pod vodstvom Mihaele Šogorić iz Semeljaca. S. Župan

Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike