Osijek
UMIROVLJENICI NA METI PREVARANATA POZVALI INSPEKTORA MARKA

I lijepa će riječ usamljenom čovjeku otvoriti novčanik
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
U MUH-u Osijek proveden je preventivni projekt osječko-baranjske policije u kojem je predavanje održao Marko Marić, policijski službenik za prevenciju PU osječko-baranjske. Prema riječima Marije Sužnjević, predsjednice MUH-a, cilj je projekta edukacija starijih osoba o prevenciji kaznenih djela.

- Dao sam savjete i prenio iskustava o pojavnim oblicima prijevare. Ljudi često misle da se to njima neće dogoditi - kazao je Marić.

- Imamo životnog iskustva, ali opet netko ispadne naivan, pa nasjedne prevarantu. Ovo su sve pošteni ljudi, nenaviknuti na loše pojave, svima pristupaju prijateljski, pa često nastradaju, a da toga bude manje, ponovno smo pozvali inspektora Marka, s kojim surađujemo već niz godina, da nam objasni kako nas u internetskoj prodaji mogu prevariti. Imamo raznih slučajeva u Matici da nam dođu gospođe i požale se kako ih mlađi zovu, tobože vojnici iz stranih zemalja, pa su neke, očekujući iskrenu ljubav i drugo, nasjele i dale im novac. Usamljeni smo, pa kad nam netko pruži lijepu riječ, stari nasjedaju, a ti prevaranti, lažni vojnici, pucaju upravo na tako senzibilne ljude, neki starci imaju novca i, izmanipulirani, doslovno ga predaju ne znajući da su zapravo samo jedna od meta - kazala je Sužnjević.

Nakon predavanja umirovljenici su iskoristili priliku za nastavak druženja, pa su u prostorijama Matice prigodnim domjenkom proslavili i Josipovo. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike