Autoglas
NOVITETI

BMW je predstavio dva nova modela, X2 i MINI Countryman
Objavljeno 12. ožujka, 2024.
Oba modela BMW-a vrhunski su spoj inovacija, elegancije i sportske izvedbe

BMW je u Zagrebu, u prostoru BMW Tomić City Storea, imao premijeru dvaju modela - BMW-a X2 i MINI Countryman. Oba su modela spoj inovacija, elegancije i sportske izvedbe, postavljaju nove standarde u segmentu premium automobila. BMW X2, pionir koncepta Sports Activity Coupé (SAC) u premium kompaktnom segmentu, sada se vraća na scenu u još osebujnijoj i naprednijoj drugoj generaciji.



Novi X2 nanovo postavlja standarde u segmentu, a zajedno sa svojom električnom varijantom iX2, nudi širok raspon sustava za automatiziranu vožnju i parkiranje te inovativne digitalne usluge temeljene na novom BMW iDrive sustavu s funkcijom QuickSelect i BMW operativnim sustavom 9. Ističe se prepoznatljivim dizajnom koji jasno razlikuje ovaj model od BMW-a X1. Dinamično izdužene linije, raskošna završna obrada te skladni porast u dimenzijama daju novom X2 posebnu upečatljivost. Struktura prednjeg kraja s LED prednjim svjetlima i osvijetljenim BMW Iconic Glow bubrezima te linija krova koja se neprekinuto proteže u stražnji kraj dodatno naglašavaju sportski karakter ovog modela. Unutrašnjost nudi moderan premium ambijent sa sportskim detaljima. Minimalistička ploča s instrumentima i BMW Curved Displayem stvaraju suvremeni prostor, a raznovrsna ponuda udobnih sjedala pruža vrhunsku mogućnost individualizacije.

Novi MINI Countryman donosi evoluciju u klasi kompaktnih crossover vozila, a sada je postao viši i duži. Unutrašnjost nudi obilje prostora, udobnosti i sigurnosti, što ga čini idealnim odabirom za avanturiste. Pogon je na sve kotače, a suvremeni sustavi pomoći u vožnji i MINI Intelligent Personal Assistant čine svaku vožnju sigurnijom, opuštenijom i zabavnijom. Vanjština se ističe jasno definiranim linijama, širim tragom kotača i elegantnim detaljima poput LED prednjih svjetala, a unutrašnjost odiše modernim i toplim dizajnom, koristeći visokokvalitetne i održive materijale. OLED zaslon visoke rezolucije u središtu kokpita pruža intuitivno korisničko iskustvo, a Emotional MINI Experience Modes omogućuju personaliziranu atmosferu vožnje.

Milan Bugarić
Širok spektar motora za X2
U ponudi novog BMW-a X2 je širok spektar benzinskih i dizelskih motora, s učinkovitim 7-stupanjskim Steptronic mjenjačem kao standardnom opremom, a elektromobilnost nude dvije električne inačice. Dostupni sustavi pomoći u vožnji pružaju veću udobnost i sigurnost tijekom vožnje integrirajući najsuvremeniju BMW-ovu tehnologiju za automatiziranu vožnju.

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u