Sport
NA PRVOM MJESTU JE ZDRAVLJE

Čilić: Situacija s koljenom nije bajna i ne mogu se zavaravati
Objavljeno 28. prosinca, 2023.
Hrvatski tenisač Marin Čilić gostovao je u emisiji Hrvatskog radija i u razgovoru s Lovorkom Magdićem osvrnuo se na prošlu sezonu, koju je gotovo cijelu propustio zbog ozljede koljena, a govorio je i o planovima za nadolazeću.



- Na prvom mjestu je zdravlje. Nadam se kako će koljeno izdržati. Bit će zahtjevna sezona jer situacija s koljenom nije bajna i ne mogu se zavaravati kako će stanje biti savršeno. Nadam se kako ću većinu sezone biti dobro, a ostatak će biti borba i krpanje. Takvim raspletom bio bih zadovoljan. Tenis je specifičan sport i bit će zanimljivo krenuti u novu sezonu ponovno s pozicije odakle sam kretao sa 16-17 godina. Cijenim sve korake koje sam prošao u karijeri, nikada ih nisam preskakao i možda mi je to donijelo dodatnu snagu i motiv za dalje. Kad sam bio pri vrhu, uvijek je postojao strah od opuštanja ili uzimanja pauze u smislu kamo će me to odvesti. Taj strah me uvijek gurao naprijed, što je i danas slučaj. Nova sezona bit će težak, ali i zanimljiv izazov - kazao je Marin Čilić, koji je na početku prošle sezone igrao u indijskom Puneu pa poslije i u Umagu.



- Igrač sam koji voli biti u ritmu mečeva. U protekloj sezoni ih nisam imao puno i bit će zahtjevno vratiti se i balansirati koljeno. Vidjet ćemo hoće li situacija biti idealna. Važno će biti ugrabiti ili iskoristiti pružene prilike, naravno, neće ih biti kao prijašnjih godina i u tom smislu ću morati biti vrlo discipliniran i motiviran. I. Li.
Možda ste propustili...

USIK SVLADAO FURYJA

Usik ponovio Lewisa iz 1999.

ZEKIĆEVE GLAVOBOLJE OKO SASTAVLJANJA OBRANE

Kako nadomjestiti Duartea i Guedesa

EP U GAĐANJU LETEĆIH META

Osječki je dvojac mogao i bolje

Najčitanije iz rubrike