Sport
ZEKIĆEVE GLAVOBOLJE OKO SASTAVLJANJA OBRANE

Kako nadomjestiti Duartea i Guedesa
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
Pripreme nogometaša Osijeka za nedjeljni susret s Rijekom ne protječu baš u idealnim okolnostima. Za taj važni ispit trener Zoran Zekić neće moći računati na dvije važne obrambene karike Andrea Duartea i Renana Guedesa. Obojica su na hlađenju zbog suspenzije koju su prouzročili kartoni. Duarte je isključen u prošlom kolu protiv Dinama, a Renan Guedes je na toj utakmici dobio treću javnu opomenu. Obojica će pauzirati samo taj susret protiv Rijeke, ali to je Zekiću donijelo prilične glavobolje jer se radi o dvojici važnih obrambenih igrača. Osijekova defenziva ove sezone ionako nije na željenoj razini, pa ne treba posebno naglašavati koliki je hendikep izostanak tog tandema. Duarte je bio neizostavan u izboru momčadi otkako je stigao na Opus Arenu, a Guedes je takav status stekao unatrag mjesec i pol dana.

- Izostanci njih dvojice možda će uvjetovati i promjenu načina naše igre - poručuje Zekić.

U posljednje vrijeme Osijekov trener je susrete počinjao s tri centralna braniča. Istina, bila je fleksibilna formacija u kojoj se mijenjao broj ljudi u posljednjoj liniji, ali sad će morati donijeti važne odluke. Za Guedesovu poziciju konkuriraju Nail Omerović i Šime Gržan, dok umjesto Duartea Zekić na raspolaganju ima Mkrtčjana i rekonvalescenta Slavka Bralića, koji se tek vratio u trening.

Inače, svi ostali igrači bit će Zekiću na raspolaganju uključujući Ladislava Almašija, koji nije bio u kadru za susret s Dinamom zbog lakše ozljede. u svakom slučaju trenera ne očekuje lak izbor. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBORNIK VATRENIH IMAO JE TEŠKU VEČER, PA I NOĆ

Nije lako i ugodno, ali sad ne smijemo potonuti, još je uvijek sve u našim rukama

2

VATRENI SE MORAJU VADITI, A SLJEDEĆI SUPARNIK VRLO OPASAN

Albanci su časno pali, sad sve karte bacaju na srijedu i kako dobiti Hrvate

3

FINALE ZLATNE EUROPSKE LIGE ODBOJKAŠA

Ukrajina rastužila domaće
navijače u Gradskom vrtu