Osijek
ZAVRŠIO PROGRAM SOMMELIER REGIONALNIH VINA

Sljubili lokalna vina i kuhinju
Objavljeno 19. svibnja, 2023.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek okončao je jedinstveni neformalni program Sommelier regionalnih vina. Polaznicima, koji su se educirali 80 sati, završne je radove ocijenilo povjerenstvo, koje su činili predavači, te su im u Agroturističkom centru Srednje strukovne škole Antuna Horvata u Trnavi dodijeljene potvrde o uspješnom završetku programa. Program je bio namijenjen osobama koje su imale želju naučiti sve o sljubljivanju vina i lokalne, domaće kuhinje.



"Da ste mi prije dali da kušam najskuplje vino na svijetu, razvodnio bih ga mineralnom vodom, a sada kada sam naučio i vidio koliko vinari ulažu sebe, svoj trud i vrijeme u proizvodnju, drukčije na sve gledam. Razmišljam da se počnem baviti proizvodnjom vina", kazao je Domagoj Balog.



"Naši polaznici pripadaju svim sferama društva, što će sigurno rezultirati podizanjem vinske kulture. Program će se nastaviti jer imamo verifikaciju resornog ministarstva za formalni program u trajanju od 120 sati, koji će se upisivati u radnu knjižicu", istaknuo je nastavnik Robertino Marinjak. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike