Autoglas
STIŽE CARGO INAČICA

Teretna Dacia Spring dobit će električnu verziju
Objavljeno 28. ožujka, 2023.
Kompaktan i lagan, Spring savršeno odgovara različitim načinima upotrebe

Dacia Spring predstavljena je u proljeće 2021. te je do danas privukla više od 108.000 kupaca. Glavninu kupaca čine privatni kupci, i to tri od četiri kupca Dacije Spring. Prošle godine Spring je prodan u 48.900 primjeraka (75 % više u odnosu prema 2021.) te je postao treći najprodavaniji električni automobil na tržištu privatnih kupaca u Europi. Sada je stigla i Cargo verzija.



Izvedbu Cargo bez stražnjih sjedala odlikuju veliki utovarni kapacitet (1000 litara), nosivost veća od 350 kg te doseg jednak onomu putničke izvedbe (230 km u mješovitom ciklusu vožnje WLTP i do 305 km u gradskom ciklusu vožnje WLTP). Gospodarska izvedba Dacije Spring nastaje izravno u tvornici (razred N1), tako što se prednji i stražnji dio putničkog prostora odijele pregradnom stijenom te se u vozilo ugrade kukice za pričvršćivanje tereta.


Prazan Spring s motorom Electric 45 teži 970 kg, a inačica s motorom Electric 65 teži 975 kg. Spring je jedini model na popisu Top 20 električnih automobila Europe koji teži manje od jedne tone. Njegova laka baterija (188 kg) omogućila je proizvodnju kompaktnog vozila uz manju potrošnju resursa. Slijedom toga motor Dacije Spring troši manje energije u usporedbi s električnim vozilima veće mase.

Zajedno s inačicom Spring Extreme, Dacia predstavlja i novi motor Electric 65 (65 KS/48 kW), dostupan samo za inačicu Spring Extreme, i kombiniran je s jedinstvenim novim mjenjačem koji povećava okretni moment koji se prenosi kotačima. Osim toga, novi električni motor postiže sjajno ubrzanje i učinkovito prikuplja energiju na dugim stazama. Ostvaruje doseg od 220 km u mješovitoj vožnji (prema WLTP-u) i 305 km u gradskoj vožnji (prema WLTP-u).


Vozači u prosjeku dnevno prijeđu 31 km, pri čemu 68 % njih prijeđe manje od 30 km. Iako je potpuno napunjena baterija dostatna za cijeli tjedan vožnje, vozači imaju naviku češće puniti svoje vozilo. Vozači u prosjeku dnevno odrade 5,4 vožnje. Iako ga kupci najčešće kupuju kao drugi automobil, u 90 % kućanstava koja imaju više vozila upravo je Spring glavni izbor za svakodnevna putovanja.

Mato PAVLIČEVIĆ
PET ZVJEZDICA DACIJI SPRING
U kolovozu 2022. godine, Green NCAP okrunio je Daciju Spring s pet zvjezdica, a briljirao je u svim kategorijama. Najlakši električni automobil u Europi, pomeo konkurenciju teških vozila. Pet zvjezdica mnogo je više od priznanja. Time je odana počast marki koja svim kupcima želi ponuditi cjenovno pristupačna, kvalitetna i ekološki prihvatljiva vozila.

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X