Autoglas
POSTAO JE DINAMIČNIJI

Novi DS7, profinjenost i sklad kao putovanje
Objavljeno 7. veljače, 2023.
Novi DS 7 dolazi s više vrsta pogonskih sklopova, uključujući sada širok raspon triju plug-in hibrida od 225, 300 i 360 KS

Novi DS 7 odlikuje se udobnošću bez premca i elektrificiranim pogonskim sklopovima snage do 360 KS te je spoj tehničke stručnosti i elegancije. Poseban je po svojem novom prednjem kraju na kojem se ističu tehnologija DS Pixel LED Vision 3.0. Novi DS 7 E-tense 4x4 360 razvio je DS Performance, a odlikuje se plug-in hibridnim pogonom od 360 KS, inteligentnim pogonom na sve kotače, velikim naplatcima, manjim razmakom od tla i kočionim diskovima velikog promjera.



Prvi model koji je u cijelosti dizajnirala marka DS Automobiles, DS 7 Crossback, predstavljen je 2017., kada je i najavio novi duh avangarde.

Dizajn


- Karakter novog DS 7 postao je dinamičniji, posebno sprijeda i straga, a njegov dizajn izravno su nadahnuli naši nedavno predstavljeni konceptni automobili. Novom strukturom naglašen je i karakter putničkog prostora koji stremi maksimalnoj uglađenosti. Novi DS 7 rezultat je suradnje mog tima i naših stručnjaka, posebice onih koji su zaslužni za avangardnu rasvjetu, inženjera odjela DS PerformancE te našeg proizvodnog tima koji je također pridonio uspjehu novog modela DS 7 - rekao je Thierry Metroz, direktor Odjela za dizajn.

Kotači imaju važnu ulogu u izgledu bočnih strana novog DS 7. Novi 19-inčni naplatci Edinburgh i Silverstone s dodanim umetcima poboljšavaju aerodinamična svojstva, a zahvaljujući dizajnu postignut je i dojam većeg promjera. Novi 21-inčni kotači Brooklyn isklesanog tehničkog dizajna dostupni su samo na novom modelu DS 7 E-tense 4x4 360.

Svjetlima DS Pixel LED Vision 3.0 uvodi se nova tehnologija koja modelu pruža dodatnu dimenziju. Pixel moduli na novom DS 7 ističu se jer optimiziraju upravljanje osvjetljenjem, istovremeno zadržavajući tri prepoznatljiva modula po kojima je poznata cijela gama. Pri brzinama do 50 km/h snop je sada širok 65 metara.

Motorizacija


Baš kao i najveće pariške modne kuće, marka DS Automobiles posebnu pozornost posvećuje izboru materijala i njihovoj obradi. Presvlake u unutrašnjosti novog modela DS 7 stvaraju okruženje u kojem će svako putovanje biti drugačije.

Marka DS Automobiles koristi više vrsta energije, postigla je najniže emisije CO2 u Europi u posljednje dvije godine te je više puta osvojila prvenstvo u Formuli E, a sada je odlučila ponuditi novi DS 7 s više vrsta pogonskih sklopova, uključujući širok raspon triju plug-in hibrida od 225, 300 i 360 KS. Novi DS 7 E-tense 225 ima benzinski motor PureTech 180 i električni motor od 110 KS s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na dva kotača. Novi DS 7 E-tense 4x4 300 i novi DS 7 E-tense 4x4 360 imaju pogon na četiri kotača s motorom PureTech 200 te električne motore od 110 i 112 KS na svakoj osovini.

Nova baterija kapaciteta 14,2 kWh osigurava 65 kilometara vožnje s nultom stopom emisija u mješovitoj vožnji prema WLTP-u te do 81 kilometra u gradskoj vožnji. Puni se oko dva sata na punjaču snage 7,4 kW. U ponudi je i dalje i 130 BlueHDi pogonski sklop. Izvan Europe u ponudi će biti i PureTech benzinski motori od 130, 215 i 225 KS.

Milan Bugarić
DS IRIS SYSTEM
Multimedijski sustav jedna je od najvećih promjena kod DS7, jer uključuje sustav DS Iris system. Riječ je o novom rješenju s posve prerađenim sučeljem koje se može u potpunosti konfigurirati, reaktivno je i uglađeno te podržava glasovne naredbe. Redizajnirani 12-inčni zaslon na dodir visoke rezolucije uključuje izbornik widgeta za pristup svim funkcijama jednim dodirom: za kontrolu povezane navigacije, prozračivanje, digitalne audioizvore i informacije o putovanju. Veliki zaslon je vrlo praktičan za upotrebu.

Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u