Osijek
SAJAM ANTIKVITETA

Vidimo se u subotu, kod Školjke!
Objavljeno 2. veljače, 2023.
Ono što je nekada vrijedilo za korzo, posljednjih godina vrijedi za Sajam antikviteta. Želite li nekoga vidjeti ili biti viđeni, nema boljeg mjesta za to nego prve subote u mjesecu (4. veljače) otići do Parka kralja Držislava, u blizini glasovite Školjke. Male su mogućnosti da ondje već izjutra nećete susresti bar desetak znanaca, a taj se broj povećava kako se bliži špica sajmovanja. Dobra je to i polazišna točka za pronalazak društva s kojim ćete potom nekamo na kavu, u blizini Sajma, u Tvrđu ili u središte grada, svejedno je.



S noge na nogu, s kraja na kraj, od štanda do štanda, razmjenjivat ćete usput pozdrave i osmijehe, zastat ćete tu i tamo u kratkom razgovoru, sklopit ćete pokoji dogovor za neki idući susret... Taj je, socijalni aspekt Sajma antikviteta i jedna od njegovih najvećih vrijednosti, dobar poticaj svima nama da ne zaboravimo koliko je važno sva ta ovovremena virtualna druženja povremeno zamijeniti onim u stvarnom vremenu i prostoru, sa sugrađanima lice u lice.



Drugi je razlog, dakako, trgovačke prirode, jer sajamska je ponuda takva da ćete teško otići kući praznih ruku. Od starina poput namještaja, porculana, stakla, slika, starog novca, znački, ordenja... pa onda gramofonskih ploča, knjiga svih žanrova, stripova... nakita iz škrinja, ali i onoga nekolicine dizajnerki na čijim je štandovima redovito veliko zanimanje... samo da nabrojimo ponešto. Ako ste pak preskočili doručak, na Sajmu ćete naći toplu langošicu, salenjake, kiflice i razne druge kolače, sir, med, suhomesnate delicije, a svoju ćete ljepotu moći sačuvati proizvodima poput krema od pčelinjeg voska, nevenove masti ili kupke od lavande.



Organizaciju je Sajma antikviteta od 1. siječnja preuzela tvrtka Tržnica d.o.o. koja će se, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Osijeka, brinuti o tome da i izlagači i kupci i dalje budu zadovoljni. Vidimo se u subotu! I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike