Regija
SVE VIŠE ŠKOLA U PROJEKTU EU PETICA

O zdravom životu učit će kroz igru
Objavljeno 30. siječnja, 2023.
Općina Podgorač prihvatila je provedbu projekta EU PETICA - igrom do zdravlja, a provodi ga u partnerstvu s Hrvatskim liječničkim zborom i uz potporu Europskog socijalnog fonda. Riječ je o javnozdravstvnom programu čiji je cilj prevencija pretilosti djece. "Misija Općine Podgorač je unapređenje kvalitete života stanovnika, pri čemu se naglasak stavlja na unapređenje društvenog standarda poticanjem razvoja obrazovanja, kulture, zdravstva i socijalne zaštite. Stoga je partnerstvo u EU projektu PETICA, koji promovira zdravlje i prevenira pretilost, bilo logičan korak, ali i izrazito zadovoljstvo", rekao je načelnik Općine Podgorač Goran Đanić.

Voditeljica projekta Sara Cobal ističe kako će u ovoj školskoj godini provesti više od 2700 predavanja i radionica namijenjenih za 1600 osnovnoškolaca u 28 škola diljem Hrvatske. "U Hrvatskom liječničkom zboru ponosni smo što se naš javnozdravstveni program PETICA - igrom do zdravlja, prvi put nakon devet godina od pokretanja, širi diljem Republike Hrvatske", istaknula je Sara Cobal.

EU PETICA na zabavan način učit će djecu o zdravim prehrambenim navikama i načinu života, a program će provoditi učitelji tijekom nastave. Kako bi djeci bilo lakše usvojiti gradivo, pripremljeni su materijali koji će osigurati učenje kroz igru.

Osim Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač u projektu sudjeluje još šest osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije, i to iz Draža, Drenja, Jagodnjaka, Trnave, Levanjske Varoši i Viljeva. S.F.
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike