Regija
SUFINANCIRAT ĆE GRAD SLATINA I ŽUPANIJA

OŠ Josipa Kozarca trodijelna dvorana
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Umjesto dvodijelne kreće se u projektiranje trodijelne dvorane, uz sufinanciranje Grada i Županije
SLATINA



Gradsko vijeće Slatine na sjednici održanoj 7. studenoga prošle godine jednoglasno je usvojilo odluku kojom se Virovitičko-podravskoj županiji kao osnivaču osnovnih škola daruje gradska nekretnina radi izgradnje sportske dvorane OŠ Josipa Kozarca.

U Godišnjem planu i programu rada te škole za 2022./2023. školsku godinu stoji da su prostorni uvjeti u matičnoj školi i svim područnim školama dobri iako još uvijek ne udovoljavaju potrebama za rad škole u jednoj smjeni jer nedostaju učionice, kabineti i specijalizirane učionice. Također je navedeno da su potrebni radovi na izmjeni krovišta i rekonstrukciji potkrovlja, kao i izmjeni stolarije. Škola ima neadekvatnu sportsku dvoranu ukupne površine skromnih 480 četvornih metara, pa se dugo već razmišlja o izgradnji nove dvorane. Sukladno starim normativima, Županija je prošle godine projektirala dvodijelnu sportsku dvoranu koja bi zadovoljila potrebe škole. Međutim, Slatina ima samo jednu sportsku dvoranu (u sklopu Srednje škole Marka Marulića) koja svojim dimenzijama zadovoljava potrebe značajnijih sportskih natjecanja, što je nedovoljno za sve školske i gradske sportske potrebe.

O tome su s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i pročelnicom za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martinom Bunić razgovarali predsjednik Gradskog vijeća Slatine Tomo Tomić i njegov zamjenik Igor Fazekaš. Naime, upravo zbog nedostatka adekvatnih sportskih terena na području Slatine predloženo je da se umjesto dvodijelne krene u projektiranje nove, trodijelne sportske dvorane, uz sufinanciranje Grada i Županije.

– Osluškujući želju naših brojnih sportaša i rekreativaca, kao i želje da sva djeca u OŠ Josipa Kozarca idu u jednu smjenu, inicirali smo gradnju trodijelne sportske dvorane pri toj školi, kako bi svi slatinski sportaši imali kvalitetne i adekvatne uvjete koje zaslužuju, ali i uvjete za održavanje velikih natjecanja. – rekao je Tomić.

Projekt će Županija prijaviti u Nacionalni plan za oporavak i otpornost, kroz koji se financiraju dvodijelne dvorane, a ostatak potrebnih sredstava za izgradnju trodijelne dvorane osigurat će Grad i Županija. Postojeća dvorana bit će pretvorena u učionice kako bi škola prešla na jednosmjensku nastavu.

Inače, Virovitičko-podravska županija već provodi jedan značajan projekt u kojemu sudjeluju OŠ Josipa Kozarca iz Slatine i OŠ Suhopolje, a riječ je o Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija. U tom projektu, vrijednom 22,5 milijuna kuna, još je osam partnera iz Slavonije, Dalmacije i Norveške. Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama pripada 7.552.786,03 kune pa će kroz taj projekt u OŠ Josipa Kozarca biti rekonstruirano i suvremeno opremljeno potkrovlje, spomenuto u Godišnjem planu i programu škole.

P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike