Mozaik
SURADNJA POŽEŽANKE I MLADOG KANTAUTORA

Eric i Ivana Kindl izdali spot za “Feel You Close”
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
Singl je sedmi tjedan zaredom na službenoj listi 40 najemitiranijih

Jedna od trenutačno najemitiranijih pjesama u domaćem eteru, "Feel You Close" u izvedbi Erica i poznate Požežanke Ivane Kindl, dobila je prateći videospot.- Mislim da smo spotom uspjeli pogoditi atmosferu pjesme kao i neke bitne detalje iz teksta pjesme - izjavio je ERIC, koji autorski potpisuje pjesmu, globalno dostupnu i na svim glazbenim platformama.

Uigrani tim- Spot donosi mističnu atmosferu, vizualno prenosi čežnju i nostalgiju o kojoj pjesma govori - uvlači nas u radnju Ivana Kindl, a kako je to dočarano, pogledati se može u samom spotu.

 

 Redatelj spota je Tomislav Horvatinović (NEXUS produkcija), izvršni producent Marko Horvat (također NEXUS produkcija), a odlične kadrove snimio je Patrik Ivačić, student odsjeka snimanja na Akademiji dramske umjetnosti. Dizajn rasvjete potpisuje Tomislav Jurenec/JURAlight, dok su vrijedan dio tima bili i asistenti produkcije Robert Kašić i Dino Šef koji potpisuje i fotografije nastale "iza scene". Ivan Friščić zaslužan je za styling, a za šminku i frizure pobrinule su se Laura Mjeda, Ivana Šipek i Ivana Kindl. Iz kreativnog tima Nexus produkcije ističu kako je snimanje trajalo gotovo maratonski, no da su same pripreme trajale još duže. Nakon što su se uskladili svi termini i osigurale željene lokacije (Koprivnička sinagoga - Kulturni centar prim. dr. Krešimir Švarc i Dom mladih Koprivnica), organizirana ekipa upustila se u ostvarivanje ideje: "Kombinacijom rasvjete i kadriranja dobili smo dinamiku koja odgovara pjesmi i završni proizvod izgleda svjetski, baš kako pjesma zaslužuje."

- Snimanje je potrajalo do jutra, pomalo smo i promrzli, no uz poticajnu energiju vrijeme je proletjelo - zadovoljno je potvrdila Ivana Kindl, na što ERIC zaključno dodaje kako je bio užitak raditi s već uigranim timom te da je posebno sretan što su i ovaj put svi i više nego zadovoljni finalnim rezultatom.

"Feel You Close" sjajno je odjeknuo u domaćem glazbenom eteru, a odlično je prihvaćen i od slušatelja kojima su ERIC i Ivana ovog prosinca odlučili pokloniti i spot. Neposredno prije otkrivanja videa, uspjeh singla, koji je već sedmi tjedan zaredom na službenoj listi 40 najemitiranijih, proslavljen je službenim remix izdanjem koje potpisuje TH Jones - pseudonim Tomislava Horvatinovića koji - osim što je imao važnu ulogu u snimanju spota - potpisuje i neke remixe pjesama Ivane Kindl.

Klupska verzija


Remix je, ističe ERIC, nastao posve nenadano.

- Kad sam dobio snimku, sve što sam imao reći je: to je to, nemamo što mijenjati - puštaj van! - kaže ERIC.

Plasirana je i produžena klupska verzija, a oba house izdanja sa spojem moderne produkcije i ‘old school‘ utjecaja su dostupna i na digitalnim glazbenim platformama.

Podsjetimo, singl opisan kao "sinergija dvije generacije koje povezuje R‘n‘B štih", nastao je u Ericovu studiju, gdje mladi glazbenik dane provodi uživajući u stvaranju i produciranju glazbe. Prilikom skladanja pridružio mu se kolega Noa Tubić, vokalne dionice snimljene su u Matterhorn Music studiju Filipa Vidovića, koji je ujedno i miksao pjesmu, a iza masteringa stoji Mischa Janish.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana