Mozaik
D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Suradnja Supervala i INmusica se nastavlja kako bi udruženim snagama djecu i mlade potaknuli na otkrivanje i razvijanje svojih glazbenih talenata. U lipnju 2024. tri izvrsna Superval benda - D., Željezne pilule i Extroft, nastupit će na INmusic festivalu #16 i dobiti priliku dijeliti pozornice s nekim od najvećih svjetskih imena!

Superval festival, poznat kao festival izvođača školske dobi, potiče međusobno povezivanje, razmjenu iskustava, stvaranje i slušanje glazbe te omogućava djeci i mladima da nastupe kao pravi profesionalci u klupskoj atmosferi, uz tehničku podršku profesionalaca i osjete iskrenu koncertnu emociju pred njima poznatom i nepoznatom publikom.

Ove godine na INmusic festivalu će se predstaviti tri mlada Superval benda: D., Željezne pilule i Extroft. Prvog dana festivala, 24. lipnja, zasvirat će D., sastav čiji je naziv jednako nedefiniran kao i njihova glazba, a inspiraciju crpi iz različitih razdoblja i krajeva svijeta, spajajući ih u jedinstvenu cjelinu. Članovi su Dag Huljev Jakopač, Matija Bojko i Tituš Cvanciger. Tinejdžerski punk bend Željezne pilule nastupaju drugog dans INmusic festivala #16, 25. lipnja. Kroz glazbu se bave aktualnim temama poput problema žena, odrastanja, društvenih odnosa i mentalnog zdravlja, a svaki nastup im je modna revija uz puno energije i zabave. Članice benda su Katja Njari, Mihaela Dužnović, Morena Dobrić, Marta Goleš Salihagić i Barbara Cvjetičanin. Alt metal grupa Extroft nastupit će trećeg dana festivala, 26. lipnja, a njezin je zvuk mješavina heavy i groove metala s dozom psihodelije i melodičnosti. Iza sebe imaju brojne nastupe po klubovima i festivalima diljem Hrvatske, a i šire. Članovi benda su Fran Ivanković, Fran Šandor, Lovro Kovačević i Jan Ibrahimpašić.

Ovo je prva u nadolazećem nizu objava nastupa domaćih snaga na ovogodišnjem izdanju festivala te prava poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe. Udruga Superval u lipnju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru organizira peto uzastopno izdanje Supervala, prvog i jedinog projekta koji aktivno gradi novu hrvatsku glazbenu scenu i otvara vrata mladim glazbenicima još u školskim klupama - i diljem Hrvatske, a odnedavno i u široj regiji s projektima Superval turneje i Superval+. Podržite entuzijazam, hvalevrijednu misiju Supervala i mlade talente koje okuplja, a koji će i na INmusic festivalu imati priliku pozornicu dijeliti sa svjetskim velikanima.

Danijel Miklić
Projekt koji aktivno gradi novu hrvatsku glazbenu scenu i otvara vrata glazbenicima još u školskim klupama

Možda ste propustili...

SJAJNI HRVATSKI ROKERI ODUŠEVILI SU KONCERTOM U DINGWALLSU

Bare & Majke u londonskom klubu

ULAZNICE KUPLJENE ZA PRVI DATUM DAKAKO VRIJEDE I ZA NOVI

The Cult 26.7.

PRVI TRAILER ZA NOVI FILM “MUFASA: THE LION KING”

Priča o životu lava dolazi na zimu

Najčitanije iz rubrike