Regija
ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA 171 PRVOSTUPNIKA I MAGISTRA U VUKOVARU

Najviše promovenata u povijesti Veleučilišta
Objavljeno 4. prosinca, 2022.
VUKOVAR



Veleučilište "Lavoslav Ružička" Vukovar organiziralo je svečanu promociju prvostupnika i magistara, a, prema riječima dekana Željka Sudarića, promoviran je ukupno 171 student sva tri stručna studija kao i specijalističkog studija preventivne fizioterapije. Riječ je o najvećoj promociji u povijesti Veleučilišta, a prvi put ove godine promovirani su magistri fizioterapije.

- Kako je prošlog mjeseca stupio na snagu novi Zakon o visokom obrazovanju i znanosti, studenti koji završe pet godina visokog obrazovanja stječu zvanje magistra. To je važno i za naše studente koji će s titulom magistra biti bolje prepoznati na tržištu rada, ali važno je i za naše veleučilište jer ćemo biti promaknuti na karti visokog obrazovanja u Hrvatskoj i Europi. S ovom je promocijom iz vukovarskog veleučilišta izišao ukupno 2571 alumni, što je, dakako, respektabilna brojka za Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju - rekao je Sudarić.

Naglasio je kako četvrtu godinu zaredom raste broj upisanih studenata u Vukovaru, a prije obrana diplomskih i završnih radova imali su 1120 studenata u svim odjelima.

Poručio je kako promoventima žele stvoriti nezaboravne uspomene i dan za pamćenje do kraja života. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike